Trio Zukan – txistu, percussió, acordió

Jon Ansorena, txistu Gorlia Catediano, percussió, Maria Zubimendi, acordió

Divendres 4 de febrer de 2022 a les 20:00hrs a l’església dels Socors de Ciutadella

Trio Zukan centra els seus esforços en la composició contemporània instrumental 1a això se li afegeix la inclusió de diversos recursos artístics en el seu repertori. En la següent proposta de programada on “txistu, acordió i percussió s’entremesclen amb música electrònica, posades en escena alternatives i noves tècniques interpretatives. El programa combina tres obres d’escriptura purament instrumental dedicades a ZuXan, amb altres tres peces més transgressores on la veu, objectes atípics i les noves tecnologies cobren protagonisme. D’aquesta manera, el il marcat per les obres de Domínguez, Sànchez Verdú i Gerenabarrena, totes elles amb una escriptura contemporània més convencional i d’altíssima qualitat estètica, es veu interromput per les intervencions més avantguardistes de les noves línies de composició actual.

En 2014 sorgeix Trio Zukan conjuminant tres instruments poc comuns com la percussió, l’acordió i el “txistu. En els orígens de Zukan, el repertori per a aquesta combinació instrumental era pràcticament inexistent. Per aquest motiu, els seus integrants van decidir promoure un projecte en col·laboració amb diferents compositors amb la intenció de generar un nou repertori. Fins al dia d’avui, Zukan ha encarregat, revisat i estrenat més d’una vintena d’obres de compositors nacionals i internacionals com María Eugenia Luc, Milel Chamizo, Hugo Morales, Sofía Martínez, Francisco Domínguez, Vassilis Filippou, Óscar Escudero o Helga Arias entre altres, i té en marxa diferents projectes de creació amb altres compositors destacats.

Al març de 2019, Zukan va presentar el seu primer CD sota el nom “Soinuzto Begiradalt – Presa 1” (Mirades Sonores – Presa 1), i més tard va obtenir el primer premi de les 94è Convocatòria del Concurs Joventuts Musicals d’Espanya. En l’actualitat Trio Zukan és una de les formacions més consolidades del panorama de la música contemporània del País Basc. Ha ofert nombrosos concerts en cicles de referència com a Cicle de Música Contemporània BBVA, Attacca Festival Basel, Festival Ruraia, Classical: NEXT, Fundació Juan March, Festival de Música Contemporània de Còrdova i Música en Segura, entre altres.

Programa

  • An Index Deconstruction (2021) – M.C. Asenjo (6’)
  • Trauma (2016) – H. Morales (5’)
  • Harri, haize, harea (2021) – Zuriñe F. Gerenabarrena (10’)
  • Bertso (2019) – Francisco Domínguez (12’)
  • Monstruo Rana (2021) – R. Oteo (5`)
  • Gure Sustrai (2021) – Oihana Rodríguez (8’)
  • Battuccatta (2016)- H. Morales  (5’)

 

 

 

 

 

 

Trio Zukan en format pdf