Dia de la dona 2022 – Sheila Blanco – Cantando a las poetas del 27

Benvolgudes sòcies i socis!

un any més i amb motiu del Dia de la Dona, hem col·laborat amb la Conselleria de Benestar i Família en la organització d’un concert.
Aquest any serà al Teatre des Born el diumenge 13 de març 2022 a les 19:00
L’artista que actuarà es  SHEILA BLANCO, i ens presenta el seu projecte “Cantando a las poetas del 27” en que  la pianista, compositora i cantant ha convertit en cançons tota una selecció de poemes de diverses autores de la Generació del 27.
Aquest concert és públic i gratuït.
Et Teatre des Born te habilitada la taquilla perquè puguem recollir les entrades. Us adjuntem el cartell del concert.
 
Vos esperam!

Sheila Blanco neix a Salamanca on estudia Piano clàssic, Bel Canto i Comunicació Audiovisual i posteriorment es trasllada a Madrid. Allí compagina el periodisme i la música fins que decideix dedicar-se exclusivament a cantar, tocar i compondre. Anys més tard auto edita el seu disc Sheila Down. Ha estat la vocalista de diverses formacions musicals  nacionals i internacionals com la Larry Martin Band (Everything must change, 2012), Speak Jazzy (A song for you, 2015) o Patáx (A night to remember, 2016). Ha gravat, acompanyant a artistes com Alejandro Sanz, Raphael o Pastora Soler. Actualment compagina el seu projecte Cantant a les poetes del 27 amb el seu trio de jazz Pur Gershwin. És vocal coach del programa La Voz Kids d’Antena 3 i col·labora setmanalment en els programes La Finestra i Sofà Sonor de Cadena Ser.

A Cantando a las poetas del 27 , la pianista, compositora i cantant Sheila Blanco ha convertit en cançons una selecció de poemes de les millors autores de la Generació del 27. Acompanyant-se únicament per un piano, Sheila posa veu i ritme als versos de les poetes Carmen Conde, Ernestina de Champourcin, Concha Méndez, Elisabeth Mulder, Pilar de Valderrama, Margarita Ferreras, Josefina Romo Arregui i Dolores Catarinéu, interpretant una música que aprofundeix en les emocions que impregnen els seus poemaris i que aborden temes universals, personalitzats en les vides de cada poeta com són l’amor, el dolor, l’exili, la bellesa, la pena, el remordiment…

Després de més de 3 anys de recerca, Sheila va seleccionar aquells poemes que més li van inspirar i va començar a improvisar harmonies que les paraules de cada poema li anaven suggerint. Aquest projecte pretén donar a conèixer i homenatjar aquestes dones injustament esborrades de la Generació literària que les enquadra. Així Sheila canta a Carmen Conde, la primera dona a formar part de la RAE en 1979, a Concha Méndez, poeta surrealista fundadora de la impremta Verónica que tants llibres va editar, a Ernestina de Champourcin, nominada al Príncep d’Astúries de les Lletres, a Pilar de Valderrama, poeta i dramaturga fundadora del teatre de cambra més important de Madrid en els anys 20 i 30, a Margarita Ferreras, autora de “Peix en la terra”, el millor poemari femení de l’Edat de Plata, a Josefina Romo Arregui, Premi Extraordinari en Filosofia i Lletres, entre altres.

A Cantando a las poetas del 27, Sheila fa una petita presentació de cada autora, donant algunes pinzellades sobre la seva vida i una breu contextualització del poema abans
d’interpretar-lo. Per a finalitzar el seu recital concert, interpreta un poema propi dedicat a aquestes poetes, així com un poema de Rosalía de Castro, un dels pocs referents femenins que
van tenir aquestes poetes.