Officium – Francesc Prat, piano

Officium

FRANCESC PRAT

Director d’orquestra i compositor format a l’Escolania de Montserrat, Conservatori de Barcelona i diplomat a la Musik-Akademie der Stadt Basel (Composició) i a la Zürcher Hochschule der Kunste (Direcció d’orquestra).

Treballa regularment amb la Sinfonieorchester Basel, la RTV Slovenia Symphony Orchestra, el conjunt BCN216, l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra i el conjunt Ö! Ensemble für Neue Musik de la qual n’és el principal director associat. Actualmentés director artístic de l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca. També ha treballat entre d’altres amb l’Essener Philharmoniker, Collegium Vocale Gent, Nederlans Kammerorkest i Orquesta Sinfónica de Madrid; i ha participat en festivals o events culturals tan diversos com el Festival de Lucerna, la Berlinale, la fira d’Art contemporani ARTBasel o el Sónar de Barcelona.

Ha estat assistent de la direcció musical del mestre Ivor Bolton al Teatro Real (2014-2019) i del mestre Josep Pons al Gran Teatre del Liceu (2013-2016). Com a compositor les seves obres han estat estrenades a Suïssa, Alemanya, Itàlia i Polònia. Destaca l’estrena de la seva primera òpera a Basilea l’any 2012. Darrerament ha estrenat al Gran Teatre del Liceu de Barcelona el monodrama “Cállate”.

 

PROGRAMA DE CONCERT

CLAUDIO MONTEVERDI (1567-1643)

SINFONIA (DE L’ÒPERA “LORFEO”)*

FRANCESC PRAT (1975)

OFFICIUM

  • sinfonia
  • tombeau à D.B.
  • quasi ciaccona

TOMÁS LUIS DE VICTORIA (1548-1611)

O VOS OMNES (RESPONSORI)*

FRANCESC PRAT, PIANO

*transcripcions a piano de Francesc Prat