MIKEL USKOLA, CONTRATENOR · JOANA OTXOA DE ALAIZA, PIANO

MIKEL USKOLA, CONTRATENOR · JOANA OTXOA DE ALAIZA, PIANO

Dissabte 21 de maig de 2022 a les 20:00 hrs a la Sala d’actes del Seminari

“Liederabend”, té al Lied com a focus i nucli. Aquest gènere vocal obre un món on es presenta el subtil i delicat convivint amb el sentiment i expressió humana més pur i profund. Conviuen la pau i l’esquinçament, les emocions humanes i la relació amb la naturalesa, l’amor i la mort. La relació del jo amb el món. Una sessió de música vespertina que busca re impregnar-nos de la poesia musical que alberga aquest gènere.

MIKEL USKOLA

Premiat en la 88è edició del Concurs Permanent de Joves Intèrprets, el contratenor Mikel Uskola interpreta una gran varietat de repertori, abastant des d’òpera barroca i clàssica fins a belcanto, cançó post-romàntica i obres recentment compostes, tractant d’expandir les fronteres del repertori normalment associat amb la seva corda. Va cursar els estudis de Grau i de Màster en Interpretació Vocal el Royal College of Music a Londres, on es va graduar en 2019 al capdavant de la seva promoció i amb màximes qualificacions.

Entre els papers operístics complets que ha cantat, es troben: Goffreda (Rinaldo) 2013 a l’Auditori de Riba-roja de Túria, Cherubino (Le nozze di Figaro) 2014, Didymus (*Theodora) 2015 i Prinz Orlofsky (Die Fledermaus) 2016 a l’Auditori CSMV. També ha interpretat extractes de rols com Oberón (A Midsummer Night’s Dream), Tolomeo (*Giulio Cessés), Rinaldo (Rinaldo), Bertarido (Rodelina) i Orfeu (Orfeu ed Euridice) en el Britten Theatre a Londres, així com Refuggee (Flight) i Fox (The adventures of Pinocchio) tots dos compostos per Jonathan Dove.

A la tardor de 2017 participa en les produccions en tour de Dardanus (Rameau) i Giulio Cessés (Händel) al costat de English Touring Opera. Quant al repertori sacre i de concert Mikel ha interpretat les següents obres entre altres: Magnificat en Re major (Bach) 2013 al Palau de la Musica València, Membra Iesu *Nostri (*Buxtehude) 2014 per al festival de música antiga Sagunt in Excelsis, Missa en Si menor (Bach) 2016 a l’Auditori CSMV i Carmina al costat dels Afectes Diversos en Festival Internacional d’Art Sacre de Madrid i en el Festival de Música Antiga de Ubeda i Baeza en 2020. Mikel també registra activitat recitalista amb aparicions en sales com el Teatre Victorio Eugenia de Sant Sebastià, Teatre Metropol de Tarragona, Claustre del *Seminari dins del marc del Festival de Música d’Estiu de Ciutadella o St Mary Abbot’s a Londres.

JOANA OTXOA

Pianista guipuzcoana, especialitzada en acompanyament vocal i música de cambra. Ha tocat en diverses sales i festivals, com en el Festival Bernaola, Cicle de Música de Cambra de Vitòria-Gasteiz, Cicle de Donostia Kultura, Humboldt Universität (Berlin), Auditori de Lleó, sala La Beneficiencia de València, Kammermusik Berliner Philarmonie (Berlin), Kammermuziek Festival Oudewater (Holanda), entre altres.Llicenciada en piano en Musikene sota la tutela del mestre Ricardo Requejo, el seu interès s’ha centrat especialment en la música de cambra i acompanyament vocal.Es forma en Música de Cambra principalment amb mestres com François Benda (Màster en Música de Cambra en la Universitat de Berlín 2014-2016), Benedicte Palko, Alfonso Gómez i Frank-Immo Zichner. Els seus coneixements en acompanyament vocal els aprofundeix principalment amb Eric Schneider (2014-2016), Liana Vlad (2014-2016) i Maciej Pikulski(2017-2021)

 

PROGRAMA CONCERT:

ALBAN BERG (1885-1935)

Sieben frühe Lieder

1-Nacht

2-Schilflied

3-Die Nachtigall

4-Traumgekrönt

5-Im Zimmer

6-Liebesode

7-Sommertage

F. LISZT (18114-1886)/ F. SCHUBERT

Ständchen (piano solo)

 

F. SCHUBERT (1797-1828)

Im Abendrot

Nachtstück

Der Tod und das Mädchen

Im Frühling

F. LISZT / F. SCHUBERT:

Der Lindenbaum (piano solo) S.561 No. 7 (after Schubert, D.911)

 

R. STRAUSS(1864-1949)

Zueignung

Ständchen

Schlechtes Wetter

Allerseelen