Cosmos Quartet – Debussy/Schubert

Debussy /Schubert

Dilluns, 1 d’agost. Claustre del Seminari. 21h.

Un dels quartets de corda més destacats de l’escena nacional tot i la seva joventut ens presenta un programa destacat per a aquesta formació. Des dels seus inicis allà pel 2014, el Cosmos Quartet ha rebut varis reconeixements internacionals, havent participat a grans festivals destacats i auditoris d’arreu del món. El programa que ens presenta camina entre el romanticisme shubertià de la mà del conegut quartet per a cordes “Rosamunda” i els inicis del segle XX, amb un dels primers autors impressionistes com Claude Debussy.

Cosmos Quartet

Helena Satué, violí

Bernat Prat, violí

Lara Fernández, viola

Oriol Prat, violoncel

Programa del concert:

CLAUDE DEBUSSY (1862-1918)

Quartet

FRANZ SCHUBERT (1797-1828)

Quartet núm. 14 D 804 “Rosamunda”


El Cosmos Quartet neix el 2014 de l’amistat i complicitat de quatre músics amb l’objectiu de descobrir i aprofundir l’extens i fascinant repertori per a quartet de corda.

Cadascun dels seus membres ha mantingut trajectòries internacionals en l’àmbit de solista, músic de cambra i orquestral, treballant amb professors i en escoles a París, Ginebra, Colònia, Stuttgart, Basilea i Berlín.

El quartet ha rebut classes i consells de professors com Rainer Schmidt, Hatto Beyerle, Johannes Meissl, Alfred Brendel, Miguel da Silva, Jonathan Brown, Anita Mitterer, Krzysztof Chorzelski i Patrick Judt entre d’altres.

Malgrat la seva joventut, el Cosmos Quartet ha aconseguit un ampli reconeixement i ha obtingut el primer premi en el concurs Irene Steels-Wilsing Foundation Competition 2018 de Heidelberg, el primer premi al 13è Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra 2018 a Terrassa i el tercer premi en el concurs “Carl Nielsen International Chamber Music Competition 2015” de Copenhaguen.

En abril 2019 van ser seleccionats al costat del pianista Igor Levit per tocar a la gala del prestigiós Premi de música de Heidelberg ortogado a John Gilhooly, director de l’Wigmore Hall i la Royal Philharmonic Society.

El grup ha estat convidat a participar al Heidelberger Streichquartettfest d’Heidelberg, en dues ocasions a L’Auditori de Barcelona, en dues ocasions en la Schubertíada de Vilabertran, en la “Quinzena Musical” de Sant Sebastià, Temporada Ibercamera a l’Auditori de Girona, l’Gent Festival van Vlaanderen a Bèlgica, el Festival Música Sud a Motril, Festival Pau Casals, el Festival de la Fundació Monteleón a Lleó, Festival de Torroella de Montgrí i l’East Neuk Festival a Escòcia. Entre els seus compromisos s’inclouen seu debut al Palais des Beaux Arts de Brusel·les, Palau de la Música de Barcelona i al Círculo de Bellas Artes i al cicle Liceo de Cámara a Madrid. Per al Centro Nacional de Difusión Musical actuen a Segovia i Badajoz i debutaran a la prestigiosa Sociedad Filarmónica de Bilbao.

Des de la seva creació han actuat en llocs com la Wigmore Hall de Londres, l’Auditori Miguel Delibes de Valladolid, la Fundació Juan March de Madrid o la sala ORF Kulturhaus de Viena.

Des d’octubre de 2018 està cursant el Màster de música de cambra a la Hochschule für Musik de Hannover amb el professor Oliver Wille.

Al maig de 2019 van publicar el seu primer registre discogràfic amb l’editorial Seed que inclou quartets de Joseph Haydn, Johannes Brahms i Raquel García-Tomás.

El Cosmos Quartet toca amb quatre instruments del luthier barceloní David Bagué.