Martín García García – Memorial Anton Aguiló

Martín García García, piano.

Dilluns, 22 d’agost. Claustre del Seminari. 21h.

MEMORIAL ANTÓN AGUILÓ

Parlar del pianista asturià Martín García és parlar d’una de les promeses -o ja no tant promeses- del panorama nacional pel que fa a la tecla. Premiat en vàries ocasions i amb una projecció internacional envejable, Martín García ens ofereix un recorregut pel romanticisme més exponencial de Chopin i Schubert, amb un preàmbul de la mà del geni J.S Bach i la seva Partita nº1 en Si bemoll major, acabant amb un vals del rus Sergei Rchmaninoff. Tota una declaració d’intensions per a persuadiar al públic ciutadellenc.

Programa del concert:

JOHANN SEBASTIAN BACH (-1750)

Partita No. 1 BWV en Si bemoll major

FRANZ LISZT (1811-1886)

Sonata en Si menor S. 178

FRÉDÉRIC CHOPIN (1810-1849)

Vals en Mi menor Op.

FRANZ SCHUBERT (1797-1828)

Valse Sentimental Op. 50 No. 13

SERGEI RACHMANINOFF (1873-1943)

Valse Op. 10 No. 2 del Morceaux de Salon”

FRÉDÉRIC CHOPIN (1810-1849)

3 Valsos Op. 34

FRÉDÉRIC CHOPIN (1810-1849)

Sonata No. 3 Op. 58

Martín García García és un pianista nascut a Gijón l’any 1996. Va iniciar els seus estudis musicals de piano als cinc anys, amb els professors Natalia Mazoun i Ilyà Goldfarb. És graduat per l’Escola Superior de Música Reina Sofía (Madrid), on va estudiar durant una dècada amb la professora Galina Eguiazarova -rebent de mans Sa Majestat la Reina Doña Sofia la Menció d’Alumne més Sobresalent de la seva càtedra- i màster en Piano per la Mannes School of Music en Nueva York.

Martín ha guanyat el Primer Premi en nombrosos concursos nacionals i internacionals, essent de màxima rellevància la seva victòria en el 2021 Cleveland International Piano Competition y el tercer lloc en el XVIII International Chopin Piano Competition, el concurs més important del panorama mundial, on també fou guardonat amb el premi especial de l’Orquestra Nacional Filarmònica de Varsovia a la millor interpretació d’un concert.

Així mateix, Martín logrà el primer premi a l’International Keyboard Insititute & Festival 2018, celebrat a Nova York, amb el qual va obtenir la beca que li permeté estudiar i viure allà durant més de dos años, mentre continuava la seva formació artística amb el distingit pianista Jerome Rose.

Ha ofert concerts com a solista a sales del voltant de tota Europa i als Estats Units, rebent crítiques molt positives per part de músics i pianistes de la talla de Vladimir Krainev, Dmitri Alexeev, Arcadi Volodos, Dimitri Bashkirov, Joaquín Achúcarro o Tatiana Copeland (la neboda de Sergei Rachmaninoff), entre d’altres. Així mateix, ha estat convidat amb el patrocini del Mestre Radu Lupu a l’International Ruhr Piano Festival.

Després dels recents èxits aconseguits al concurs Chopin en Varsovia, celebrat durant el mes d’octubre de 2021, Martín té planejades vàries gires pel Japó, Europa i els Estats Units.