Salutació de la presidenta de Joventuts Musicals de Ciutadella

Salutació de la Presidenta de Joventuts Musicals de Ciutadella

Celebrar 50 anys és sempre una festa, i en aquest cas celebrar 50 festivals de música d’estiu és també una fita històrica en la vida social i cultural de Ciutadella.

Fa 50 anys que Joventuts Musicals de Ciutadella va encendre una flama en una època en què ens deixondíem encara de la foscor. L’activitat que duia a terme JJMM Ciutadella va ser una veritable revolució cultural per al nostre poble. No s’entén Ciutadella sense la música, el teatre, la literatura, la pintura… Tot açò que forma part de la nostra identitat és també el que podem oferir per fer una societat millor. Joventuts Musicals i les altres entitats culturals de Ciutadella en som responsables, d’aquesta manera de ser i d’entendre la nostra presència al món, i no és casualitat que brolli creativitat i activitat cultural arreu de Menorca.

Joventuts Musicals ho ha fet molt bé, aquests anys; el llenguatge de la música hi ajuda, ho fa tot més fàcil i entenedor, perquè ens toca al cor. Els anys de grans pressupostos i concerts amb artistes molt famosos ens van projectar com a referents. Ara seguim amb convicció la idea de compartir el que ens apassiona: la música. De donar-la a conèixer a tothom, de donar veu als artistes, d’oferir escenari, de promoure afició a l’art. Tot açò, més enllà de fer negoci: Joventuts Musicals és independent i lliure, com ho és l’expressió artística més pura, perquè neix de l’ànima del poble. Tant de bo no convertim en producte de consum per als turistes tot el que ens emociona.

Res d’açò no hauria estat possible sense les persones. I és aquest fet el que celebram. Els socis que, any rere any, anau donant suport a les nostres activitats, al Cine Club, als concerts d’hivern. Les juntes directives que han estat al capdavant tots aquests anys. Gent altruista i noble que ha rascat hores i dedicació perquè poguéssim gaudir de la música i de l’art. Una generositat que honora tota aquesta massa social, sense la qual res d’açò no seria possible.

Ens omple d’alegria poder compartir la programació que hem preparat enguany perquè sòcies, socis, amigues i amics puguem gaudir d’aquest espai de cultiu de l’esperit que és sempre poder gaudir de la música.

Sigueu tots benvinguts per molts d’anys més!

Pilar Carreras Victory