Salutació de l’alcaldessa de Ciutadella

Salutació de l’Alcaldessa

La música és un llenguatge universal que forma part de la vida de l’ésser humà, i ha estat, i continua sent un vehicle d’expressió i comunicació entre la humanitat. Fins i tot, m’atreviria a dir que és una expressió identitària, perquè identifica cultures, creences, anhels i, fins i tot, ideals i pensaments

Deia Miguel de Cervantes que La música compone los ánimos descompuestos y alivia los trabajos que nacen del espíritu. Així, per tant, la música, no tan sols ens ajuda a identificar sons, ens ajuda a equilibrar l’ànima, estimula el nostre cos, i ens permet reviure i retrobar sentiments.

El 2018 ja va ser un any especial per a Joventuts Musicals de Ciutadella, que va celebrar el seus 60 primers anys d’una biografia farcida d’actuacions musicals de qualitat indiscutible. Enguany, el 2022, tornam estar d’enhorabona, hi està tot el poble de Ciutadella, perquè es commemora la cinquantena edició del Festival de Música d’Estiu. Una fita que, anualment, omple els fosquets calorosos d’estiu de música, d’art, de sentiments.

La feina feta per tots els components de Joventuts Musicals de Ciutadella, any rere any, ha afavorit l’educació musical del nostre municipi. El seu esforç i dedicació com a entitat ha deixat palesa la importància de saber entendre la música com a mitjà de desenvolupament personal, però també com el camí de l’expressió social, i de la responsabilitat de cedir a la música la funció innegable d’identitat col·lectiva de Ciutadella.

En nom de tot el poble de Ciutadella, la més sincera enhorabona! I per molts anys de Festival de Música d’Estiu!

Joana Gomila Lluch

Alcaldessa de Ciutadella de Menorca