Érase una vez América

ÉRASE UNA VEZ EN AMÉRICA

Dia 28 de desembre de 2022 a les 20:00 hrs al Teatre des Born de Ciutadella

Sense cap dubte, la millor pel·lícula de Leone; un excel·lent retrat de 50 anys de història social d’Amèrica. Un treball divertit, emocionant i brillant portat a terme amb magistral direcció, un excel·lent repartiment i una banda sonora inoblidable.

Principis del segle XX. David Aaronson, un pobre xaval jueu, coneix als suburbis de Manhattan a Max, un altre jove d’origen hebreu disposat a arribar lluny per qualsevol mètode. Entre ells neix una gran amistat i, amb altres col·legues, formen una banda que prospera ràpidament, arribant a convertir-se, en els temps de la Llei Seca (1920-1933), en uns mafiosos importants.

Títol original Once upon a time in America

Any 1984

Durada 225 min.

País  Estats Units

Direcció Sergio Leone

Guió Sergio Leone, Leonardo Benevenuti, Piero de Bernardi,  Enrico Medioli, Franco Arcalli, Franco Ferrini

Repartiment Robert De Niro, James Woods, Elizabeth, McGovern,  Tuesday Weld, William Forsythe, Treat Williams, Jennifer Connelly