Serendipia Ensemble

SERENDIPIA ENSEMBLE

Dilluns 7 de novembre de 2022 a les 20:00hrs. a la Sala d’actes des Seminari

I ELS SOMNIS, SOMNIS SÓN: LA GUERRA DELS CONTRARIS

Rita Rodríguez, flautes de bec

Moisés Maroto, flautes de bec

Calia Álvarez Dotres, viola de gamba

Com a resultat d’un exhaustiu estudi dels personatges i del rerefons de “La vida es sueño”, Serendipia Ensemble ens mostra una sèrie d’obres basades en compositors espanyols i italians del segle XVII i XVIII. Al llarg del concert veurem com, retòricament, es formen diverses idees duals i contràries que són, en part, la base de l’obra de Calderón: els dos protagonistes Segismundo i Rosaura, el destí i el lliure albir, la muntanya i el palau, i la vida i el somni…

Serendipia Ensemble és un grup dedicat a la interpretació històricament informada del Barroc, Renaixement i Edat mitjana, els programes de la qual representen diferents escenes i al·legories filosòfiques d’obres teatrals escrites per grans autors, com William Shakespeare o Calderón de la Barca. Els seus prometedors inicis sumen ja nombrosos concerts en el panorama nacional, entre els quals cal esmentar el RESSONS Festival – Festival Internacional de Música Antiga de Sierra Espuña, el Cicle Joves Intèrprets Segòvia, Cicle Música Antiga i Xocolata Maldà 1700 (Barcelona), el Festival Renaixement (València), FeMAUB (Festival de Música Antiga d’Úbeda i Baeza), entre molts altres concerts al llarg de la geografia espanyola. El seu concert en la Catedral d’Alcalá de Henares al desembre de 2019 va ser retransmès a Llatinoamèrica a través de la televisió especialitzada de música clàssica Allegro HD.

Serendipia va ser un dels ensembles seleccionats per l’Associació d’Intèrprets i Executants per al seu programa de difusió musical AIEnRuta Clàssics 2021. Han participat en l’edició 2021 del projecte MusaE (música en els museus estatals), iniciativa gràcies a la qual han pogut conjuminar diferents arts enquadrant la seva música en llocs com el Museu de Altamira o el Museu Arqueològic de Madrid.

PROGRAMA:

DIEGO ORTIZ: Disminuciones sobre el Passamezzo Antico*

ANDREA FALCONIERO: Batalla de Barrabaso, yerno de Satanás

BARTOLOMÉ DE SELMA Y SALAVERDE: Canzona terza

ANDREA FALCONIERO: Corriente dicha la cuella – La suave melodía

ANDREA FALCONIERO: Folia echa para mi señora Dona Tarolilla de Carallenos

ANDREA FALCONIERO: Improvisación sobre un bajo de Folía*

BARTOLOMÉ DE SELMA Y SALAVERDE: Vestiva i colli * / obras del Cancionero de Palacio y del Duque de Calabria

SANTIAGO DE MURCIA: Fandango (Códice Saldivar IV)

ANDREA FALCONIERO: Pasacalle

ANDREA FALCONIERO: Ciaccona

DIEGO ORTIZ: Disminuciones sobre el Passamezzo moderno*

*Obras arregladas por Serendipia Ensemble