Trio Jakob

TRIO JAKOB

Romance

Dilluns 8 de maig de 2023 a les 20:00 hrs
Sala d’Actes del Seminari
CLÀSSICS TOT L’ANY

 

Manuel de Almeida Ferrer, violí

Carla Peña, violoncel

Imanol Casen, piano

El romanticisme és potser l’únic moviment que existeix en el centre de la Cultura Europea. Ha estès la seva influència en tots els aspectes del pensament occidental. Ha donat forma al món durant els últims dos-cents anys i continua fent-lo avui dia. Si bé la varietat i disparitat dels resultats dificulta definir què és la música romàntica, podent associar-se principalment amb Brahms, Wagner o Tchaikovsky, l’etiqueta de romàntic s’ha assignat a compositors i estils aparentment contrastants. El següent programa intentarà explorar les subtileses d’aquest corrent estètic, deixant que la música parli per si mateixa.

El TRIO JAKOB, integrat pel violinista Manuel De Almeida Ferrer, la violoncel·lista Carla Peña Romero i el pianista Imanol Casán, és una formació resident en Països Baixos, que aprofundeix en el repertori de trio amb piano creant un so únic a través de tres personalitats. Des del seu naixement en 2014 han treballat amb músics d’alt nivell amb la finalitat d’explorar noves formes d’interpretació: Dirk Mommertz, Heime Muller, Peter Nagy, Claire Désert, Quartet Casals. En l’actualitat formen part de la NSKA (l’acadèmia holandesa de quartet de corda) i de l’acadèmia francesa ProQuartet (becats per ProQuartet i per la fundació francesa ADAMI).

L’agrupació ha estat guardonada amb el primer premi en diversos certàmens internacionals com el “XVI CIM Les Corts” a Barcelona, el “II Concurs Cambra Romànica” a Andorra i en “La Follia Nuova” a Itàlia, que inclou un enregistrament professional en el Metre Rec Studio, a Itàlia. També han estat guardonats en el Concurs de Música de Cambra de Joventuts Musicals i han rebut el premi “Champagne Maillard” del concurs FNAPEC de França.

Han actuat en sales i festivals internacionals com: “Fundació Juan March”, “Fringe Festival” a Torroella de Montgrí, “Livorno Music Festival” (Itàlia), “Jardí dels Tarongers” (Barcelona), en el cicle “Dimarts Musicals” de la Fundació Vital a Vitòria i en la ràdio portuguesa “Antena 3-rtp”.

Actualment el conjunt forma part de la xarxa “Le Dimore del Quartetto”, oferint residències i concerts en patrimoni històric europeu.

 

PROGRAMA

LUDWIG VAN BEETHOVEN

Trio núm. 6 en El meu bemoll major, Op. 70/2

OCTAVI RUMBAU

Stealing estafi D*

DIMITRI SHOSTAKOVICH

Trio núm. 1 en Do menor, Op. 8

* Obra encàrrec de JM Catalunya a Octavi Rumbau (compositor resident de RED DE MÚSICAS 22-23)