IRENE MAS SALOM I MARC SERRA – soprano i piano

IRENE MAS SALOM I MARC SERRA

soprano i piano

7 d’agost de 2023 a les 21:00 hrs

Claustre del Seminari de Ciutadella

 

Irene Mas, soprano

La seva musicalitat i versatilitat vocal ha fet que compti amb una carrrera artística que abarca desde la música medieval fins la música contemporània. Comença la seva formació musical i escènica participant en una quinzena de produccions operístiques al Teatre Principal de Palma, la seva ciutat natal i obté el Grau Superior de Violí (CSIB) i el Grau Superior de Cant (Cons. Superior del Liceu) amb Dolors Aldea i Marta Pujol. Amplia els seus estudis amb professors com Wolfgam Rieger, Malcolm Martineau, Scholto Kynoch, Janet Perry o Nelly Miricioiu.

Guardonada a nombrosos Concursos Internacionals de Cant com el Primer Premi al Concurs Inter-nacional de Les Corts, Segon Premi Ex-Aequo i Premi Juventudes Musicales de España al Concurs “El Primer Palau” o el Premi Extraordinari Fundació Ferrer- Salat del Concurs Tenor Viñas.

Premiada amb la Beca Joves Promeses de la Fundació Ferrer Salat, la Beca d’Alta Especialització de la Fundació AIE, l’Escola d’Òpera de Sabadell, l’Acadèmia de Formació Professional de Jordi Savall o el programa Life New Artists del Life Victoria Lied Festival i l’Acadèmia de la Schubertiada de Vilabertran.

Interpreta papers d’òpera com Sophie (Werther-J.Massenet), Zerlina (Don Giovanni – W.A.Mozart), Susanna-Le nozze di Figaro (W.A.Mozart), Sofia-Il signor Bruschino (G.Rossini), Giulia-La scala di seta ( G.Rossini), Gianetta (L’elisir d’amore- Donizetti), Belinda-Dido&Aeneas & King Arthur ( H.Purcell), Bellina-Le astuzie femminile (D,Cimarosa), Papagena-Die Zauberflöte (W.A.Mosart), Despina-Cosi fan tutte (W.A.Mosart) entre d’altres, així com un ampli repertori de concert i una intensa activitat liderística amb els pianistes Valentina Pfister i Marc Serra.

Entre els enregistraments recents destaquen la 4a Simfonia de Mahler amb l’OSIB i La Missa criolla d’A.Ramírez amb la Zurich Kammerorchester per la Deutsche Grammophon, i música de W.Jackson, juntament a Emma Kirkby per Tocatta Clàssics de Londres.

Ha desenvolupat la seva carrera a Finlàndia, Mèxic, Bulgària, Anglaterra, Andorra, Hongria, Suïssa, Àustria, Itàlia, França, la India, Corea, etc. Col.labora amb La Capella Reial (J. Savall), La Grande Chapelle (A.Recasens) o Los Músicos de su Alteza (L.A.González).

Ha debutat al BROF amb Giulia de La Scala di Seta de G.Rossini, al Teatre des Born i al Teatre Principal de Palma amb Serpina de La Serva Padrona de Pergolesi, així com Zerlina de Don Giovanni al Festival Mozart ’21. La present temporada serà Artista Resident del LIFE Victoria Lied Festival, i debutarà a L’Oxford Lieder Festival i a la Temporada d’Òpera del Gran Teatre del Liceu.

Marc Serra, piano

és un pianista nascut a Barcelona el 1991 que combina la seva carrera com a solista amb una intensa activitat dins el món del lied. És descrit com un músic que “sembla tenir una relació primària, respectuosa i íntima amb la música, com si l’entengués des del còrtex i li insuflés vida” (Diari Núvol) i, segons la Revista Musical Catalana, “presta una atenció absoluta al timbre i és subtil, dolç i tendre a l’hora de fer aparèixer tota mena de matisos sonors de l’instrument”.

Debuta com a solista als 16 anys a l’Auditori Palau de Congressos de Girona amb l’Orquestra del Conservatori Isaac Albéniz sota la batuta de Lluís Caballeria i és guardonat en nombrosos concursos nacionals i internacionals. El 2017 debuta al Palau de la Música dins el marc “El Primer Palau”. Ha realitzat concerts per Espanya i Suïssa en sales com L’Auditori de Barcelona o la Grosser Saal de la Hochschule für Musik Basel, i festivals com Nits de Clàssica o Jalgi! Voz Festival de Vitòria.

Com a pianista de Lied ha debutat a festivals com la Schubertíada de Vilabertran, l’Oxford Lieder Festival o el LIFE Victoria de Barcelona i ha tocat en sales com l’Auditori de Barcelona o el Palau de la Música.

Va realitzar els seus estudis de piano a Barcelona de la mà de Maria Jesús Crespo i a Basilea amb Claudio Martínez Mehner, i de lied amb Francisco Poyato i Anton Kernjak. També ha rebut consell de mestres com Luiz de Moura Castro, Ferenc Rados, Hartmut Höll o Wolfram Rieger.És becat per la Fundació Güell (2015) i la Fundació Victòria de los Ángeles amb qui col·labora en la gravació del CD “Pau i Victòria”.

En els últims anys ha estat pianista col·laborador del Màster de Lied Victòria de los Ángeles a l’ESMuC

PROGRAMA

E.GRIEG (1843-1907)

Sechs lieder op.48

Gruss

Dereinst, Gedanke mein

Lauf, der Welt

Die verschwiegene Nachtigal

Zur Rosenzeit

Ein Traum

F.MENDELSSOHN (1809-1847)

Nachtlied Op.71 n.6

Die Liebende schreibt MWV K66 op.86 n.3

F.SCHUBERT (1797-1828)

An den Mond op.57 n.3 D193

Gretchen am Spinnrade op.2 D118

F.LISZT (1811-1866)

Enfant, si j’étais roi

R.HAHN (1874-1947)

Offrande

Quand la nuit n’est pas étoilée

L’enamourée

A Chloris

E.TOLDRÀ (1895-1962)

Abril

Maig

Recança

Cançó de l’amor que passa