KALEIDOS TRIO – trompeta, trombó i piano

KALEIDOS TRIO

trompeta, trombó i piano

28 d’agost de 2023 a les 21:00 hrs

Claustre del Seminari de Ciutadella

 

KALEIDOS TRIO

Vicente Cascales, trombó

Alfonso Cantó, trompeta

Ángel Martínez, piano.

Kaleidos trio neix de la inquietud i descobriment per un repertori cambrístic tan inusual com brillant per trompeta, trombó i piano.

Els seus integrants procedeixen de Múrcia i Alacant, terres on els seus camins convergirien en diferents moments com a companys d’estudis o en qualitat de professor/alumne. Comptant amb una experiència camerística prèvia notable (Ensemble Brass Academy Alacant, Trio Gaia, Hèlsinki Chamber Soloists, ESMRS Sinfonietta…), Kaleidos trio s’endinsa en l’aventura del “setup” trompeta-trombó-piano el 2020, consolidant una agenda de concerts a sales i festivals de tot el país. Aquests compromisos són enriquits amb diferents encàrrecs a compositors com José Pérez, David Mora Manresa (premi nacional de composició de RTVE) o Salvador Brotons. És precisament amb el mestre Barcelonès, amb qui mantenen un contacte estret arran de l’encàrrec subvencionat per l’INAEM, el ‘Double Brass Concerto’, que s’estrenarà i presidirà el programa dels principals compromisos del grup al curs 2022/23.

  • Ángel Martínez (piano), format a Murcia i Rotterdam, és professor titular, repertorista/acompanyant de l’ Aula de trombó i trompa del Conservatori Superior de Murcia.
  • Vicente Cascales (trombó), format a Murcia i Alacant (Brass Academy Alicante) forma part de l’Orquestra Filarmònica de Màlaga (2017-2020), i des de 2020 és membre titular de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears
  • Alfonso Cantó (trompeta), format a Murcia i Alacant (Brass Academy Alicante) és membre de l’ Orquestra Filarmònica de Helsinki (2014-2018) i des de 2018, forma part de l’ ADDA-Simfònica- Orquestra titular del Auditorio de la Diputación de Alicante.

SALVADOR BROTONS

Com a compositor ha escrit més de 150 obres, majoritàriament orquestrals i de cambra, i ha guanyat diversos guardons, entre ells el Premio Orquesta Nacional de España (1977), el premi Jove d’Or (1980), el Premi Ciutat de Barcelona (1983 i 1986), el Southeastern Composers League Award (1986), The Madison University Flute Choir Composition Award (1987) i el Premi Reina Sofia de Composició (1991).

Un bon nombre de les seves obres han estat editades i també enregistrades en diversos CD, tant a Europa com als Estats Units. Al nostre país ha estat director titular de l’Orquestra Simfònica de Balears “Ciutat de Palma” (1997-2001 i 2009-2013), l’Orquestra Simfònica del Vallès (1997-2002) i la Banda Municipal de Barcelona (2007-2018).

Des de l’any 1991 dirigeix la Vancouver Symphony (Estats Units) i, actualment, és també el principal director convidat de la Banda Municipal de Barcelona. A més, compagina una intensa agenda com a director d’orquestra amb la composició d’un bon nombre d’encàrrecs d’obres de tot gènere.

És professor de direcció d’orquestra i composició a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC). El 2020 ha estat distingit amb el Clark County Arts Commission Lifetime Achievement Award pels seus anys al servei de la comunitat artística de SW Washington.

PROGRAMA

JACQUES CASTÉRÉDE (1926-2014)

CONCERTINO

JONH PSATHAS (1966-)

DEMONIC THESIS *Piano amb base electrònica

FOLKE. RABE (1935-2017)

TINTOMARA *Trompeta i trombó

SALVADOR BROTONS (1959-)

DOUBLE BRASS CONCERTO **Estrena absoluta