LUCIE HORSCH & JUSTIN TAYLOR – Flauta de bec i clave

LUCIE HORSCH & JUSTIN TAYLOR

Flauta de bec i clave

14 d’agost de 2023 a les 21:00 hrs
Claustre del Seminari de Ciutadella

 

LUCIE HORSCH, flauta

La brillant estrella en ascens de 23 anys Lucie Horsch és una defensora apassionada i carismàtica del seu instrument. Nena prodigi de la flauta, avui convertida en una virtuosa de l’estil barroc, Lucie és una artista intel·ligent i innovadora que aporta la seva curiositat per a acostar-se a múltiples gèneres musicals i desenvolupar un nou repertori amb un increïble talent.

Nascuda en una família de músics professionals, Lucie va començar a estudiar flauta a l’edat de cinc anys. Només quatre anys després, la seva actuació televisada de la Dansa Hongaresa n° 5 de Brahms en un concert en el canal de Prinsengracht va causar sensació a nivell nacional. A l’edat d’onze anys, després de guanyar molts concursos, es va traslladar a la Sweelinck Academie en el Conservatori d’Amsterdam, on va estudiar flauta dolça amb Walter van Hauwe. També és una pianista talentosa, primer va estudiar amb Marjes Benoist i ara està en la classe de Jan Wijn en el Conservatori d’Amsterdam. Va ser membre del Cor Nacional de Nens durant set anys, actuant amb directors com a Sir Simon Rattle, Mariss Jansons i Jaap van Zweden. En 2014 va ser triada per a representar als Països Baixos en el concurs Eurovisió Young Musician i en 2016 va rebre el prestigiós premi Concertgebouw Young Talent Award, en presència de Sir John Eliot Gardiner.

Lucie va ser nominada com ECHO Rising Star pel Concertgebouw d’Amsterdam i la Filharmònica de Colònia en la temporada 2021/22 i, amb aquest nomenament va estar de gira per les sales més prestigioses d’Europa. En 2022, Lucie reb la beca Borletti-Buitoni Trust i el juny de 2020 reb el prestigiós “Premi de la Música Holandesa”, el més alt honor atorgat pel Ministeri d’Educació, Cultura i Ciència dels Països Baixos a un músic que treballa en música clàssica.

Els aspectes més destacats, recents i futurs, inclouen debuts amb la Royal Concertgebouw Orchestra sota la direcció de Ton Koopman, la Tonhalle Orchester amb Jan Willem de Vriend o l’Orquestra Filharmònica d’Hong Kong sota la direcció de Benjamin Bayl.

Col·labora amb artistes tan diversos com Ton Koopman, Olga Pashchenko, Thomas Dunford, Justin Taylor o Max Volbers.

Gires per Europa amb la Academy of Ancient Music i Richard Egarr, Amsterdam Sinfonietta, la Orchestra of the 18th century i al Japó amb l’Orquestra B’Rock.

Lucie també realitza gires per Europa amb el seu projecte Origins, inspirat en el folk i el jazz, amb convidats com Siguin Shibe, Raphaël Feuillâtre.

Lucie és una artista exclusiva de Decca Classics. El seu CD debut amb concerts i altres obres de Vivaldi va rebre el premi Edison Klassiek 2017. El seu segon àlbum, “Baroque Journey”, gravat amb la Academy of Ancient Music i Thomas Dunford, amb obres de Sammartini, Bach, Marin Marais i Händel, entre altres, va aconseguir el primer lloc en les Llistes Clàssiques del Regne Unit i va rebre el prestigiós premi OPUS KLASSIK a Alemanya en 2019. En el seu tercer àlbum, “Origins”, llançat al setembre de 2022, Lucie explora la música tradicional i d’inspiració folklòrica de tot el món, amb enlluernadors arranjaments d’obres de modernistes del segle XX, des de Bartok, Debussy i Stravinski fins a Piazzolla, Isang Yun i Charlie Parker, juntament amb melodies tradicionals dels quatre racons del món amb un impressionant equip d’artistes convidats.

Lucie toca en flautes dolces fabricades per Seiji Hirao, Frederick Morgan, Stephan Blezinger i Jacqueline Sorel, gràcies al generós suport de Prins Bernhard Cultuurfonds.

JUSTIN TAYLOR, clave

Amb només vint-i-tres anys, el músic franc-estatunidenc Justin Taylor va guanyar el Primer Premi en 2015 en el prestigiós Concurs Internacional de Música Antiga de Clau a Bruges, el Premi del Públic, el Premi Alpha i el Premi EUBO Developing Trust atorgat al músic jove europeu més prometedor. En 2017 va ser nominat en la categoria de Jove Solista en les Victoires de la Musique, i aquest mateix any, l’Associació de Crítics Professionals li va atorgar el Premi Revelació Musical de l’Any.

En la seva carrera ja ha actuat en LSO St Luke’s a Londres per a la BBC Radio 3 Lunchtime Sèries, a l’ Auditori de Barcelona, Philharmonie i Louvre Auditorium a París, BOZAR a Brussel·les, Théâtre donis Champs-Elysées (concerts de Mozart), el Roque d’ Festival Anthéron, festival DT. a Bruges i Festival Sintra a Portugal. També ha estat convidat a actuar amb la Orchestre National de Lilla, la Orchestre National d’Île-de-France, la Orchestre Royal de Chambre de Wallonie, l’Orquestra de Cambra de Ginebra, la Orchestre de Picardie, les Orquestres Filharmòniques de Mannheim i Duisburg a Alemanya. on també va gravar un programa de concerts de Bach i Vivaldi amb Concerto Köln en 2021. També ha realitzat una exitosa gira pel Japó on ha estat convidat de nou.

Entre els seus futurs projectes més destacats s’inclouen una gira per Amèrica del Nord amb recitals a Mont-real (Surt-li Bourgie), Washington per a Capriccio Baroque i Filadèlfia (Ravensong), Cap de setmana de Vivaldi en la Maison de Radi France (després de l’èxit de la sèrie de concerts per a clavecín de Bach en 2020 o un recital en solitari en el Festival Valetta Baroque a Malta, per nomenar només alguns.

Justin Taylor ja té una àmplia discografia en ALPHA Classics, amb una recent incorporació de l’aclamat disc La Famille Rameau’ (Choc de l’année de la revista Classica, E de Scherzo Magazine), un ressò del seu primer disc en solitari, La Famille Forqueray: Portrait(s) va rebre reconeixement internacional, un Gramophone Editor’s Choice i un “Choc de l’année” de la revista Classica. El seu segon disc en solitari, Continuum, està dedicat a Scarlatti i Ligeti. Tan dotat per al fortepiano com per al clavicémbalo, Justin ha gravat el Concert per a piano núm. 17 de Mozart (K 453). En 2018 va gravar un àlbum doble per a la compilació BACH 333 de Deutsche Grammophon.

Amb el seu conjunt, Le Consort, realitza nombroses gires per tot el món, Justin va gravar quatre CD per a ALPHA Classics: Venez, chère Ombre i Royal Handel, tots dos amb la mezzo soprano Eva Zaïcik, OPUS 1 (Diapason d’Or de 2019) i Specchio Veneziano (2021), amb obres de Reali i Vivaldi.

Des de la infància, Justin Taylor ha tocat tant el piano com el clau amb passió. Va estudiar a Angers i París, en el Conservatori Nacional Superior de Música de París, amb Roger Muraro, Olivier Baumont

PROGRAMA

GEORG PHILIPP TELEMANN Sonata in C major TWV 41:C5

DARIO CASTELLO Sonata seconda

NICOLA FIORENZA Sonata a Flauto solo in a minor

CLAUDE DEBUSSY ‘Syrinx’ (solo flauta)

JEAN-PHILIPPE RAMEAU ‘Le Rappel des Oiseaux’ (solo harpsichord)

FRANÇOIS COUPERIN Quatrième Concert Royal

JOSEPH-BODIN DE BOISMORTIER Sonata in e minor op. 90 no. 3

ISANG YUN ‘The Actor with the monkey’, from: Chinese Pictures (solo flauta)

JOHANN SEBASTIAN BACH/ ‘Andante’, from: Concerto BWV 974 (solo clave)

BENEDETTO MARCELLO (after: Concerto for oboe in d minor)

JOHANN SEBASTIAN BACH Sonata in e minor BWV 1034