OBAC TRIO – piano, clarinet, violoncel

OBAC TRIO piano, clarinet, violoncel

24 de juliol de 2023 a les 21:00 hrs
Claustre del Seminari de Ciutadella

 

L’OBAC TRIO

ISABEL FÈLIX, piano

JOAN ESTELLÉS, clarinet

JOSÉ MOR, violoncel

EL CERCLE ROMÀNTIC

és el suggerent concert que presenta L’Obac Trio al voltant de tres grans compositors del Romanticisme alemany, amb grans lligams personals i artístics entre ells. Un recital que evidencia la connexió musical i l’admiració mútua entre Johannes Brahms i el matrimoni format per Robert i Clara Schumann.

De la mà de tres intèrprets de reconegut prestigi com són Joan Estellés –clarinet–, José Mor –violoncel– i Isabel Fèlix –piano–, gaudirem de la fresca inspiració de les 3 Romances op. 22 de Clara i de l’esperit de la música popular en els 5 Stücke im Volkston op. 102 de Robert. Per tancar el cercle, una de les obres culminants de la música de cambra del Romanticisme alemany, el magnífic Trio op. 114 de Johannes Brahms

 

 

ISABEL FÈLIX, piano

Natural de Maó, desenvolupa una intensa activitat musical en tres àmbits: la interpretació, la recerca i la pedagogia. Com a pianista, fortepianista i clavecinista participa en projectes que van des de la música antiga a la contemporània, actuant com a solista i en grups de cambra. Ha estat membre de l’Ensemble Gaudí, Artaria, Lliteres, BCN 216, OCIM, etc.

Titulada superior en Piano i Música de Cambra amb menció d’honor pel Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, posteriorment s’interessà en la interpretació amb criteris històrics. Va ampliar estudis a Madrid, Londres, París i Viena. Miquel Farré, Ferenc Rados, Albert Romaní i Paul Badura-Skoda van ser els professors que més han influenciat la seva personalitat artística. També és Llicenciada en Farmàcia per la Universitat de Barcelona i Màster en Musicologia i Educació Musical per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment és doctoranda en Història de l’Art i Musicologia a la UAB.

Des de 2006 és professora titular del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears, residint entre Palma i Barcelona. Sovint és convidada a impartir cursos de piano, música de cambra i teclats històrics a diferents conservatoris.

La seva discografia inclou, entre d’altres: “A l’ombra del piano” (Columna Música, 2010), “Barcelona Belle Époque” (Solfa Recordings, 2015), “L’âme évaporée” (Sonoteque, 2018) i “Margarida Orfila, obra pianística” (Columna Música, 2020), obra completa per a piano sol de la compositora menorquina, àlbum aclamat per la crítica i distingit amb el “Melómano de Oro”.

Isabel Félix

JOAN ESTELLÉS, clarinet

Estudià al Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València, perfeccionant més tard els seus coneixements a la Universität für Musik de Graz amb B. Kóvacs i a la Universität für Musik de Viena amb E. Ottensamer, finalitzant la seva formació a Berlín amb W. Seyfarth. Ha assistit a masterclasses amb A. Prinz, W. Fuchs, S. Drucker, W. Meyer i F. Steiner.

Ha col·laborat amb orquestres com l’Orquestra Filharmònica Estatal de Sibiu, l’Orquestra Marenostrum, la Camerata Turiae, la Camerata Deià, la European Symphony Orchestra i l’OSEM.

Ha participat en el Festival Internacional de música de Deià, en els Concerts d’Estiu del Palau Marc, així com en els Concerts d’Estiu del Centre Cultural d’Andratx, en el Festival Internacional de Música de Galícia i en la VIII Trobada d’Art i Cultura de Bilbao.

Col·labora l’any 2016 en la producció operística del Otello de G. Verdi amb l’Orquestra Simfònica de Madrid al Teatre Real, i el 2021 col·labora amb l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu.

Actualment és clarinetista titular de la Banda Municipal de Barcelona (BMB).

JOSÉ MOR, violoncel

Estudià al Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València, a l’Escola de Música de Barcelona amb Lluís Claret i a Londres amb Charles Tunnell, a més de comptar sempre amb l’assessorament de D. Vicente Costa Cortell.

Paral·lelament, ha participat en cursos de perfeccionament amb P. Corostola, R. Aldulescu, M. Roussi, B. Greenhouse i F. Helmerson.

Ha estat guardonat amb diversos premis com a solista i amb el LOM piano trio, entre els quals destaquen: Ciutat de Xàtiva, Germans Claret, “El Primer Palau”, Joventuts Musicals d’Espanya, Paper de Música de Capellades, International Music Tournament Competition a França, Montserrat Alavedra i concurs “Gaetano Zinetti”.

Ha actuat amb la JONDE com a solista a l’auditori de Saragossa i amb l’Orquestra del Segle XXI de Barcelona.

Actualment és violoncel·lista solista de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i professor de violoncel a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC)

PROGRAMA

Clara SCHUMANN (1819-1896)

Drei Romanzen Op. 22, per a clarinet i piano

 1. Andante molto
 2. Allegretto
 3. Leidenschaftlich schnell

 

Robert SCHUMANN (1810-1856)

Fünf Stücke im Volkston Op. 102, per a violoncel i piano

 1. Mit Humor
 2. Langsam
 3. Nicht schnell, mit viel Ton zu spielen
 4. Nicht zu rasch
 5. Stark und markiert

 

Johannes BRAHMS (1833-1897)

Trio Op. 114, per a clarinet, violoncel i piano

 1. Allegro
 2. Adagio
 3. Andantino grazioso
 4. Allegro

 

 

2 thoughts on “OBAC TRIO – piano, clarinet, violoncel”

Comments are closed.