ANDRÉ CEBRIAN & PEDRO MATEO, flauta i guitarra

12 agost, 21:00 Claustre del Seminari

CARTOGRAFÍA DEL MAR”

ANDRÉ CEBRIAN & PEDRO MATEO, flauta i guitarra

ANDRÉ CEBRIÁN

jero@eggmotion.es

Solista de Flauta de la Scottish Chamber Orchestra, és convidat regularment com a solista de flauta a la BBC Scottish Symphony, Philharmonia Zürich, Royal Scottish National Or chestra, Spira Mirabilis, Orquestra Simfònica de Castella i Lleó, Filharmònica de Gran Canària, Simfònica de Barcelona (OBC), Gran Teatre del Liceu, Malaysian Philharmonic i Orchestra Leonore.

André no és només un experimentat músic d’orquestra, sinó un apassionat de la música de cambra. Quan no està tocant en orquestra, se’l pot trobar fàcilment amb el quintet de vent Azahar Ensemble, el Natalia Ensemble (ensemble simfònic que va fundar en 2013 i del qual a més és director artístic i arranjador) o amb un dels seus projectes a duo amb l’arpista Bleuenn Le Friec o amb el guitarrista Pedro Mateo González.

La seva carrera com a solista el porta per països com Espanya, Alemanya, Polònia, Geòrgia o el Regne Unit al costat d’orquestres com la Simfònica de Galícia, Simfònica de Castella i Lleó, Orquestra de la Comunitat de Madrid, Dresden Staatskapelle, Scottish Chamber, Georgian Sinfonietta o la Filharmonia Zabrzańska i amb directors com Jean-Christophe Spinosi, Zsolt Nagy, Alejandro Posada, Lanfranco Marcelletti, Vladimir Jurowski, Miguel Ángel Gómez-Martínez, Joana Carneiro, Guillermo García-Calvo, Vakhtang Kakhidze, Maxim Emelyanychev o Peter Whelan.André comparteix la seva passió per la música en els nombrosos cursos que realitza per tot el món així com amb les joves orquestres a les quals acudeix cada temporada (JONDE, OJA, JONC, JOGV, OSAV, OSIM, OSAV…).

Entre 2013 i 2020 va ser professor de flauta i música de cambra del Conservatori Superior de Música d’Aragó i des de 2020 és el professor de flauta de l’Acadèmia d’Estudis Orquestrals de la Fundació Barenboim-Said.

 

PEDRO MATEO GONZÁLEZ

Ha actuat com a solista amb la ORTVE, Orquestra Simfònica de Castella i Lleó, l’Orquestra Nacional de l’Equador o l’Orquestra simfònica de les illes Balears sota la direcció d’Alejandro Busta mante, Alejandro Posadas, Adrian Leaper o Leo Brouwer, presentant-se en importants sales d’Europa, Àsia i Amèrica com en la Philarmonie de Berlín o el Jordan Hall de Boston. Ha realitzat gravacions per a la ràdios nacionals d’Espanya o Alemanya i ha gravat diversos Cds per a Naxos i Eudora.

Pedro neix a Àvila en 1983, inicia els seus estudis musicals en el Conservatori Tomás Luis de Victoria i allí finalitza el Grau Mitjà en les especialitats de Guitarra amb Salvador Gómez i de Composició amb Antonio Bernaldo de Quirós i Alejandro Moreno. Realitza estudis de grau Superior en el Real Conservatori Superior de Música de Madrid amb José Luis Rodrigo, la Hochschule für Musik Köln amb Roberto Aussel, el Conservatorio Superior de Música de Salamanca amb Hugo Geller i en la Hochschule für Musik Franz Liszt de Weimar amb Thomas Müller-Pering. Acaba el grau Superior amb la qualificació de Matrícula d’Honor i obté després el Premi fi de Carrera. Gaudeix especialment amb la música de cambra havent tocat al costat d’importants músics com Pedro Chamorro, José Manuel Losada , Joaquín Riquelme o André Cebrián.

Guanyador d’importants concursos com el 2009 Boston Guitar Fest o la 66a Convocatòria del Concurs Permanent de Joventuts Musicals. Ha treballat en el CSMA d’Aragó i actualment imparteix estudis superiors en el Centre Superior Katarina Gurska i en el Conservatori Superior de Música de les Illes Balears.

PROGRAMA

Sonatina opus 205 per chitarra e flauto M. Castelnuovo-Tedesco (1895-1968)

I. Allegretto grazioso

II. Tempo di Siciliana

III. Scherzo-Rondo

Elegía por Cintio Vitier L. Brouwer (1939-)

Buleria – El peixet de Bloomington F. Gasull (1959-)

Toward the Sea T. Takemitsu (1930-1996)

I. The Night

II. Moby Dick

III. Cape Cod

Histoire du Tango A. Piazzolla (1921-1992)

I. Bordel 1900

II. Cafe 1930

III. Nightclub 1960

IV. Concert d’aujourd’hui