COR JOVE NACIONAL DE CATALUNYA

31 JULIOL , 20:30 EL TORO

COR JOVE NACIONAL DE CATALUNYA

COR JOVE NACIONAL DE CATALUNYA

El Cor Jove Nacional de Catalunya és una iniciativa del Moviment Coral Català i Corals Joves de Catalunya que compta el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut Ramon Llull.

Neix per oferir una oportunitat formativa al més alt nivell als millors talents del país sota la direcció de reputats directors nacionals i internacionals, i pretén ser una eina d’Estat a l’estil dels cors joves nacionals de la majoria dels països europeus. És, també, ambaixador de l’excel·lència coral catalana més enllà de les nostres fronteres. L’extensa xarxa coral de Catalunya, amb més de 1.000 cors i més de 30.000 cantaires és el millor aval per aquest projecte.

El Cor Jove Nacional de Catalunya el formen cantaires de 18 a 28 anys, seleccionats mitjançant un procés d’audicions. El CJNC es troba de forma puntual al llarg de l’any, procurant no interferir amb l’activitat ordinària dels cors. Aquestes trobades són en format encontre. Durant un període de temps entre una setmana i deu dies, els joves conviuen i treballen el repertori, la tècnica vocal i altres aspectes diversos, importants per a la seva formació com a cantants. Uns encontres que es clouen amb la celebració de diversos concerts al llarg del territori català.

La direcció artística va sempre a càrrec de directors de màxim prestigi. La titularitat del CJNC, que es va renovant, es concedeix a un director o directora català, però la formació treballa regularment amb directors internacionals, oferint propostes de màxima qualitat. Actualment, i pel període 2023-2025, la seva directora titular és Mireia Barrera.

 

MIREIA BARRERA, DIRECTORA

Nascuda a Terrassa i formada al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, va estudiar a l’Escola Internacional de Cant Coral de Namur (Bèlgica) amb el director de cor i orquestra Pierre Cao. També ha participat en diferents cursos impartits per M. Cabero, E. Ribó i L. Héltay. Paral·lelament, ha realitzat estudis de cant amb M. Dolors Aldea.

Ha estat directora del Cor Madrigal de Barcelona del 1993 al 2019, i directora titular del Cor Nacional de España del 2005 al 2010. Actualment, col·labora amb el Coro de la Comunidad de Madrid com a primera directora convidada i, des de la temporada 2012-13, dirigeix el grup vocal professional Barcelona Ars Nova. També ha estat directora titular de la Capella de Música de Santa Maria del Mar i, fins al desembre de 2005, va dirigir el Coro de la Orquesta Ciudad de Granada, del qual n’és fundadora. Ha col·laborat amb el Cor del Gran Teatre del Liceu, l’Orquestra de Cambra Nacional d’Andorra, l’Orquestra Barroca Catalana, l’orquestra Vespres d’Arnadí i el Coro de la RTVE, entre d’altres. Durant els anys 1998-2005 va preparar els cors infantils col·laboradors de les temporades simfòniques de l’OBC.

 

En l’àmbit docent, ha estat professora de Direcció Coral a l’Escola Superior de Música de Catalunya (2002-2005), i ha impartit cursos per a la FCEC, així com en diferents ciutats de l’Estat.

 

El 2014 va ser guardonada amb el Premi Nacional de Cultura per la seva trajectòria en el cant coral i el seu interès en la difusió de la música contemporània. Cal destacar el seu interès pel diàleg entre la música i altres disciplines artístiques, el qual l’ha dut a col·laborar amb artistes com Perejaume o les companyies de dansa IT Dansa i Santamaría.

 

PROGRAMA

Why we look forward to Saint John’s arrival VELJO TORMIS (1930-2017)

Lauliku Lapsepõli VELJO TORMIS

Jaanilaul VELJO TORMIS

Curse upon iron VELJO TORM IS

Kanon Pokajanen ARVO PÄRT (N.1935)

The Deer’s cry ARVO PÄRT

O Schüssel Davids ARVO PÄRT

Pausa

Cançó de llaurar XAVIER PUIG (N.1973)

Le cri des bergers BERNAT VIVANCOS (N.1973)

Cobles a la Verge partera RICARD LAMOTE DE GRIGNON (1899-1962)

De les Set cançons populars catalanes EDUARD TOLDRÀ (1895-1962)

– Matinet me’n llevo jo

– El pardal

– No t’espantis, Alabau

Margarideta MANUEL OLTRA (1922-2015)

Cançó de bressol MANUEL OLTRA

Muntanyes regalades MANUEL OLTRA