NOELIA RODILES, piano (memorial Anton Aguiló)

26 agost, 21:00 Claustre del Seminari

NOELIA RODILES, piano

(memorial Anton Aguiló)

Noelia Rodiles ha estat qualificada com “un dels més sòlids valors del pianisme espanyol, deI pianismo internacional” (Justo Romero). El seu disc The Butterfly Effect (Eudora Rècords, 2020) ha merescut, entre altres reconeixements, el Melòman d’Or i una nominació als premis Grammy Llatins per una de les obres per encàrrec que inclou. En 2015 va publicar el seu primer treball discogràfic, amb obres de Ligeti i Schubert (Solfa Recordings), que va obtenir el reconeixement de “Excepcional del mes” de la revista Scherzo.

 

Actua amb regularitat en les principals sales i festivals d’Espanya, i s’ha presentat en països tan diversos com Alemanya, Itàlia, Mèxic, França, Polònia, Tunísia, Bolívia i Jordània.

Com a solista, ha tocat al costat d’orquestres com l’Orquestra de la Comunitat de Madrid, la Simfònica del Principat d’Astúries, l’Heinrich Heine de Düsseldof, la Filharmònica de Querétaro (Mèxic) The Soloists of London entre altres, sota la direcció de mestres com Víctor Pablo Pérez, José Ramón Encinar, Michael Thomas o Ramón Tébar.

 

Formada en el conservatori Julián Orbón d’Avilés, el Real Conservatori Superior de Música de Madrid i la Hochschule für Musik Hanns Eisler de Berlín, perfecciona els seus estudis a l’Escola Superior de Música Reina Sofia, on va obtenir el premi a la “alumna més excel·lent” en les càtedres de piano i música de cambra.

 

Ha estat premiada en concursos nacionals i internacionals de piano com el “Rotary Club” de Palma i el “Ricard Viñes” de Lleida o el Primer premi, per unanimitat, i els tres premis especials en el Concurs Nacional de Piano “Ciutat d’Albacete”. Va obtenir també el primer premi en el Concurs Permanent de Joves Intèrprets de Joventuts Musicals d’Espanya en l’especialitat de música de cambra, així com el premi dels Circuits Festclásica

 

 

 

PROGRAMA

 

J. Haydn (1732-1809)

Sonata en Fa Mayor Hob.XVI:23

I. Allegro

II. Adagio

III. Finale-Presto

 

F. Schubert/ F. Liszt (1797-1828/1811-1886)

Du bist di Ruh’

Gretchen am Spinnrade

Ständchen (de Schwanengesang)

 

Franz Schubert (1797-1828)

Sonata en si bemol mayor D. 960

I. Molto moderato

II. Andante sostenuto

III. Scherzo: Allegro vivace con delicatezza

IV. Allegro ma non troppo