51è Festival de Música d’Estiu – Cor Jove Nacional de Catalunya

When

06/08/2023    
21:00 - 23:00

Where

Pedrera de l’Amfiteatre - Lithica
Camí Vell, km1, Ciutadella de Menorca, Illes Balears, 07760

Event Type

Map Unavailable

COR JOVE NACIONAL DE CATALUNYA

6 d’agost de 2023 a les 21:00 hrs
Lithica

 

El Cor Jove Nacional de Catalunya el formen 32 cantaires de 18 a 28 anys, seleccionats mitjançant un procés d’audicions. El CJNC es troba de forma puntual al llarg de l’any, procurant no interferir amb l’activitat ordinària dels cors. Aquestes trobades són en format encontre. Durant un període de temps entre una setmana i deu dies, els joves conviuen i treballen el repertori, la tècnica vocal i altres aspectes diversos, importants per a la seva formació com a cantants. Uns encontres que es clouen amb la celebració de diversos concerts al llarg del territori català. La direcció artística va sempre a càrrec de directors de màxim prestigi. La titularitat del CJNC, que es va renovant, es concedeix a un director o directora català, però la formació treballa regularment amb directors internacionals, oferint propostes de màxima qualitat

El Cor Jove Nacional de Catalunya (CJNC) és una iniciativa del Moviment Coral Català, la confederació coral catalana, i Corals Joves de Catalunya que compta el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Neix per oferir una oportunitat formativa al més alt nivell als millors talents, baix la direcció de reputats directors nacionals i internacionals. És, també,  ambaixador de l’excel·lència coral catalana més enllà de les nostres fronteres. L’extensa xarxa coral de Catalunya, amb més de 1.000 cors i més de 30.000 cantaires és el millor aval per aquest projecte.

OBEJCTIUS:

 1. Dotar-nos d’un instrument pedagògic i artístic d’excel·lència que sigui alhora un element simbòlic i cultural de primer ordre com el que tenen altres països.
 2. Oferir l’oportunitat als millors talents del país de treballar baix la direcció de reconeguts directors nacionals i internacionals.
 3. Estimular i donar prestigi a la pràctica coral entre els joves.
 4. Potenciar la recuperació del repertori coral català.
 5. Potenciar la internacionalització del nostre repertori i els nostres directors

El CJNC ha ofert concerts per tot Catalunya, destacant escenaris com el Palau de la Música Catalana, l’Atlàntida de Vic, L’Auditori de Barcelona o el Festival de Música Pau Casals, i ha participat com a convidat en actes destacats com la Conferència Veus de la Mediterrània a Girona, el Mil·lenari del Monestir de Sant Daniel i l’Assemblea General de l’European Choral Association (ECA-EC) a Barcelona. Fora de les nostres fronteres, ha participat al festival Choralies de Vaison la Romaine (França) i al XXè festival Europa Cantat, a Tallin, i també ha ofert concerts a Perpinyà i Tuïr.

 

Directors/es:

 • 2013 Xavier Puig i Vitautas Miskinis
 • 2014 Josep Vila i Casañas i Ragnar Rasmussen
 • 2015 Jordi Casas i Erik Van Nevel
 • 2016 Xavier Pastrana i Philippe Forget
 • 2017 Xavier Pastrana i Santiago Ruiz
 • 2018 Josep Vila i Casañas i Filippo Maria Bressan
 • 2019 Mireia Barrera i Catherine Simonpietri
 • 2020 Lluís Vilamajó
 • 2021 Pere Lluís Biosca i Māris Sirmais
 • 2022 Manel Valdivieso
 • 2023 Mireia Barrera

 

MIREIA BARRERA, direcció 2023-2024

Nascuda a Terrassa i formada al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, va estudiar a l’Escola Internacional de Cant Coral de Namur amb el director de cor i orquestra Pierre Cao. També ha participat en diferents cursos impartits per M. Cabero, E. Ribó i L. Héltay, i ha realitzat estudis de cant amb M. Dolors Aldea .Ha estat directora del Cor Madrigal de Barcelona del 1993 al 2019, i directora titular del Cor Nacional de España del 2005 al 2010. Actualment, col·labora amb el Coro de la Comunidad de Madrid com a primera directora convidada i, des de la temporada 2012-13, dirigeix el grup vocal professional Barcelona Ars Nova. També ha estat directora titular de la Capella de Música de Santa Maria del Mar i, fins al desembre de 2005, va dirigir el Coro de la Orquesta Ciudad de Granada, del qual n’és fundadora. Ha col·laborat amb l’Orquestra de Cambra Nacional d’Andorra, l’Orquestra Barroca Catalana, l’orquestra Vespres d’Arnadí i el Coro de la RTVE, entre d’altres. El 2014 va ser guardonada amb el Premi Nacional de Cultura per la seva trajectòria en el cant coral i el seu interès en la difusió de la música contemporània.

PROJECTE

Pel pròxim encontre del CJNC, que se celebra aquest estiu, Mireia Barrera ha dissenyat un programa que gira entorn de la poesia catalana. Joan Maragall, Josep Carné, Josep Vicenç Foix o Pere Quart en seran alguns dels protagonistes, musicats per compositors també catalans com Mariona Vila, Manuel Oltra o Benet Casablancas. Dins d’aquest encontre d’estiu, i en línia amb les accions per potenciar el vessant formatiu d’alt nivell del projecte, el CJNC rebrà la visita d’Antoni Ros-Marbà, un dels directors d’orquestra de més prestigi del país. Els joves cantants tindran l’oportunitat de treballar amb ell fragments d’una obra simfònic-coral del seu repertori, i nodrir-se de la seva saviesa i experiència.

PROGRAMA

CRISTÒFOR TALTABULL

Comiat de l’ànima

Text: Guerau de Liost

SALVADOR BROTONS

Les quatre estacions

Text: Josep Carner

LLUÍS VIDAL

El Comte Arnau

Text: Joan Maragall

MARIONA VILA

L’home parat

Text: Vicent Andrés Estellés

MANUEL OLTRA

El Bestiari

Text: Pere Quart

BENET CASABLANCAS

Jo tem la nit

Text: Josep Vicenç Foix