Clàssics tot l’any – Joan Miquel Fiol & Teresa Saiz, piano

When

15/04/2024    
20:00 - 22:00

Where

Sala d'Actes del Seminari
Carrer d'es Seminari, Ciutadella de Menorca, Illes Balears, 07760

Event Type

Map Unavailable

JOAN MIQUEL FIOL & TERESA SAIZ

Piano

Dilluns 15 d’abril a les 20:00 a la Sala d’Actes del Seminari

ENTRE PARÍS I VIENA

El jove pianista mallorquí Joan Miquel Fiol ha desenvolupat una enriquidora trajectòria musical des dels quatre anys que comença els seus estudis musicals fins a l’actualitat, aconseguint recentment el primer premi en el concurs de Joventuts Musicals d’Espanya. Durant la seva formació a Mallorca, tutelat per Irek Jagla i Diana de Lauzón, rep guardons en els principals concursos de piano de l’illa, i actua en nombrosos concerts pel territori Balear.

Als 17 anys comença a estudiar amb Marta Zabaleta en Musikene, rebent a més classes de grans pianistes com Gustavo Díaz-Jerez, Maciej Pikulski, Ricardo Descalzo, Noelia Rodiles, Benedicte Palko, Loïc Mallie i David Lively. Durant els seus anys al País Basc actua en multitud de concerts a Donostia, Bilbao, Madrid, León i Mallorca, així com a Portugal i França, entre els quals destaca el seu debut com a solista amb l’orquestra simfònica de Musikene, dirigida pel mestre Juanjo Mena. Actualment està acabant el seu Màster en Interpretació amb el professor Miguel Borges a la ESMAE, on rep també consells del pianista Pedro Burmester.

En aquesta ocasió li acompanya en la segona part del concert Teresa Saiz, amb qui porta compartint escenaris des del 2018. L’agrupació neix motivada per la seva professora Marta Zabaleta, qui observa la seva química en les audicions del centre i els anima a formar un duo a quatre mans i a dos pianos. Des de llavors, han participat en concerts en tot el territori nacional, destacant el seu recital a quatre mans en el Teatre Victoria Eugenia de Donostia.

 

 

Entre París i Viena

Entre París i Viena evoca un viatge per les principals capitals de la música europea dels últims segles. Enfocant-se en la música per a piano, mostra els possibles llaços entre autors que van viure en el mateix entorn, però en diferents èpoques. Debussy i Chopin seran els protagonistes del passeig pels jardins de París, mentre que en els salons vienesos escoltarem la música per a piano a quatre mans de Schubert i Brahms. A més, inclou l’estrena de la primera obra per a piano d’Hugo Gómez-Chao.

PROGRAMA:

PRIMERA PART: PIANO SOL (Joan Miquel Fiol)

HUGO GÓMEZ-CHAO (1995) 

Llibre delle imagini I (2019)**

CLAUDE DEBUSSY (1862-1918) 

Images, 2n llibre (1907)

I. *Cloches *à *travers els *feuilles

FRYDERYK CHOPIN (1810-1849) 

Sonata en Si menor op. 58 (1844)

I. Allegro maestoso 

II. Scherzo. Molto vivace 

III. Llarg

IV. Finale. Presto, ma non tanto 

SEGONA PART: PIANO A QUATRE MANS

FRANZ SCHUBERT (1797-1828) 

Fantasia en Fa menor D.940 (1828) – A quatre mans

JOHANESS BRAHMS (1833-1897) 

Danses Hongareses, 1r quadern (1869) – A quatre mans

I. Allegro molto 

II. Allegro non assai. Vivace 

III. Allegretto

IV. Poco sostenuto. Vivace 

V. Allegro. Vivace

** obra encàrrec de JM Espanya a Hugo Gómez-Chao, compositor resident de la Xarxa de Músiques 19-20