Joventuts Musicals de Ciutadella
AMB EL SUPORT DE
Ajuntament de Ciutadella de Menorca
Consell Insular de Menorca
Govern de les Illes Balears
Obra social “Sa Nostra”
Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música

Little Senegal

PosterPaís:Argèlia, França, Alemanya (2001)
Durada:97 minuts
Direcció:Rachid Bouchareb
Guió:Rachid Bouchareb, Olivier Lorelle
Música:Safy Boutella
Fotografia:Benoît Chamaillard
Intèrprets:Sotigui Kouyaté, Sharon Hope, Roschdy Zem, Karim Traoré, Adetoro Makinde, Adja Diarra, Malaaika Lacario, etc.
Projeccions:Dimecres 6 de novembre de 2002 a les 20:45
Dijous 7 de novembre de 2002 a les 20:45
Teatre Municipal d’Es Born

Ressenya

Alloune és un senegalès ja major que treballa en un museu de Dakar, on s'ha dedicat a investigar sobre el seu arbre genealògic. Ell ha pogut desvetllar que alguns dels seus avantpassats foren raptats i venuts a tractants d'esclaus els quals operaven a Carolina del Sud. Amb la seva pensió de jubilat, Alloune decideix visitar els Estats Units amb la intenció de cercar familiars dels seus avantpassats dels quals sap que prengueren el llinatge Robinson dels seus amos nord-americans. Les seves indagacions el porten al Harlem novaiorquès, a on un dels seus parents, en Hassan, condueix un taxi. Alloune és acollit a la comunitat senegalesa de Nova York, Little Senegal.

El productor independent Rachid Bouchareb dirigeix aquesta història amb el mateix objectiu que en els seus anteriors treballs: descobrir altres societats i altres cultures. El realitzador afirma que el seu interès rau en la relació existent entre els africans i els nord-americans d'aquest origen dos segles després que els europeus vengueren com a esclaus a milions d'éssers humans. La trama és centrada en un home que busca omplir la part desconeguda de la història de la seva família, i en aquesta recerca s'enfronta amb el sentir de molts afroamericans d'Estats Units els quals prefereixen oblidar d'on han vingut. El protagonista de la cinta és un actor africà anomenat Sotigui Kouyaté que a més a més és narrador, músic, preservador de la tradició, intermediari en conflictes i mestre de cerimònies.