Joventuts Musicals de Ciutadella
AMB EL SUPORT DE
Ajuntament de Ciutadella de Menorca
Consell Insular de Menorca
Govern de les Illes Balears
Obra social “Sa Nostra”
Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música

En la habitación

PosterTítol original:In the Bedroom
País:EEUU (2001)
Durada:130 minuts
Direcció:Todd Field
Guió:Robert Festinger, Todd Field
Música:Thomas Newman
Fotografia:Antonio Calvache
Intèrprets:Sissy Spacek, Tom Wilkinson, Nick Stahl, Marisa Tomei, William Mapother, William Wise, Celia Weston, etc.
Projeccions:Dimecres 4 de desembre de 2002 a les 20:45
Dijous 5 de desembre de 2002 a les 20:45
Teatre Municipal d’Es Born

Ressenya

El Doctor Matt Fowler exerceix com a metge a Maine, una petita i tranquil·la ciutat de Nova Anglaterra, on viu amb la seva esposa, Ruth, professora de música en el cor del poble. Amb ells passa l’estiu el seu únic fill, en Frank, un jove a punt de graduar-se que durant les vacances treballa com a pescador de llagostes per pagar-se els estudis. En Frank s’ha enamorat de la Natalie, dona de trenta anys mare de dos fills i divorciada, el marit de la qual, el Richard, no pot admetre que ella l’hagi abandonat i molt menys encara que iniciï una nova relació. Els Fowler no veuen amb bons ulls aquesta relació però donen suport al seu fill. Quan el Richard intenta convèncer d’una manera violenta la seva ex-dona perquè torni amb ell, Frank intervé per tal de protegir-la, una valenta acció que li costarà la vida.

Per al seu debut en la direcció, l’actor Todd Field (el pianista de EYES WIDE SHUT), s’ha inspirat en «Killings», un relat curt de l’escriptor nord-americà André Dubus, el qual morí l’any 1999 i amb qui el director mantenia una bona amistat. En les seves novel·les, l’autor narra històries centrades en la classe mitjana de Nova Anglaterra en les quals explora els vincles que enforteixen o destrueixen les relacions humanes.

Aquest cop, Dubus analitza el dolor d’un matrimoni format per l’amo d’una gelateria i la seva esposa davant la pèrdua del seu fill de 21 anys. En la seva adaptació, i amb el consentiment de l’autor, Field canvia el personatge del pare, qui ara és metge, i de la mare, qui a més de ser professora de música és la que més veu desenvolupat el seu personatge. Malgrat els canvis, el director assegura que el film és fidel a l’esperit de «Killings», un reflex de la consciència americana. Per donar vida a aquests personatges, Field buscà un repartiment que pogués fer semblar els Fowler tan palpablement reals com en el relat de Dubus, i cregué trobar-los en el trio protagonista format per l’anglès Tom Wilkinson, Sissy Spacek i Marisa Tomei. La pel·lícula aconseguí a Sundance el Premi Especial del Jurat.