Joventuts Musicals de Ciutadella
AMB EL SUPORT DE
Ajuntament de Ciutadella de Menorca
Consell Insular de Menorca
Govern de les Illes Balears
Obra social “Sa Nostra”
Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música

Luna de Avellaneda

PosterPaís:Argentina, Espanya (2004)
Durada:143 minuts
Direcció:Juan José Campanella
Guió:Juan José Campanella, Fernando Castets
Música:Ángel Illarramendi
Fotografia:Daniel Shulman
Intèrprets:Ricardo Darín, Eduardo Blanco, Mercedes Morán, Valeria Bertuccelli, José Luis López Vázquez, etc.
Projeccions:Dimecres 23 de febrer de 2005 a les 20:45
Dijous 24 de febrer de 2005 a les 20:45
Teatre Municipal d’Es Born

Ressenya

Després del gran èxit de EL HIJO DE LA NOVIA (2001), Juan José Campanella torna per delectar-nos amb una nova comèdia social argentina. A LUNA DE AVELLANEDA (2004), el protagonisme és el d’un barri i el seu club social. Ricardo Darín torna a protagonitzar una pel·lícula de Campanella amb la senzillesa i proximitat que el caracteritzen. En la història, el club del barri d’Avellaneda a Buenos Aires és a punt de ser venut, uns inversors volen construir-hi un casino. Així coneixem a Román , un home que ha passat tot la seva vida al club formant ara part de la comissió. Per problemes de pressuposts el centre no ha pogut ser ni arreglat ni millorat, i ara hauran tots junts al barri de prendre la decisió de quin futur espera al club, que a més de ser un lloc antic amb goteres i deutes, és també un lloc que simbolitza els records i la memòria de cadascuna de les persones que alguna vegada hi passaren.

Campanella ens permet amb aquest film viatjar al passat i conèixer l’esplendor que gaudien aquests clubs creats per immigrants a la ciutat de Buenos Aires, on celebraven diferents actes que servien d’excusa per romandre junts. Una pel·lícula que compta amb unes grans actuacions de Darín i Eduardo Blanco, que aconsegueixen emocionar-nos i arribar al més endins del cor. La música d’Ángel Illaramendi és essencial en aquesta història, transportant-nos a un altre món, el món d’un barri, d’un grapat de persones amb un lloc en comú.

Un treball artístic acurat des de tots els angles, preciosa i emotiva, la pel·lícula ens permet de reviure una part de la història d’Argentina que neix a partir de la massiva arribada d’immigrants. Ens permet, finalment, de gaudir de la senzillesa humana amb un toc de comèdia que Campanella dirigeix amb absoluta solvència.