Joventuts Musicals de Ciutadella
AMB EL SUPORT DE
Ajuntament de Ciutadella de Menorca
Consell Insular de Menorca
Govern de les Illes Balears
Obra social “Sa Nostra”
Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música

SILVIA MÁRQUEZ, orgue

Dilluns 17 de juliol de 2006 a les 21:30

Església del Socors (Carrer del Seminari)

Presentació

Silvia Márquez (Saragossa) obté el Títol Professional de Piano amb Francisco Lázaro i els Superiors de Clave i Orgue amb José L. González Uriol en el Conservatori Superior de Música de Saragossa. Becada pel Ministeri d’Assumptes Exteriors i el Govern holandès, amplia estudis en el Sweelinck Conservatorium d’Àmsterdam i en el Reial Conservatori de’ La Haia, amb Jacques Ogg, Menno van Delft, Jacques van Oortmerssen i Stanley Hoogland. Alhora, treballà el repertori contemporani per a clave amb Annelie de Man.

Silvia Márquez

És guardonada en el Concurs Permanent (1996), en el Concurs Int. «Primavera de Praga» (1999), en el Concurs Int. de Clave de Bruges (Bèlgica, 2001), en la I Biennal Int. de Joves Organistes de Granada (2002) i en el IV Premi d’Interpretació d’Alcoi (2002).

Membre de l’Orquestra Barroca de la Unió Europea (2001), amb la qual ha actuat per tot el món sota la direcció de Roy Goodman, Andrew Manze, Alfredo Bernardini i Edward Higginbottom.

Realitza cursos de postgrau al CSIC (secció de musicologia) a Barcelona, i a la Universidad de Alcalá de Henares.

Actua com a solista per Europa i en reconeguts festivals com els de Granada, Segovia, Cicle d’Orgue del Palau Euskalduna (Bilbao), Setmana de Música Contemporània de la fundación De Suite (Ijsbreker, Àmsterdam, 1997 i 1998), Cicle de Música Contemporània de la sala De Unie (Rotterdam, 1996), Festival Suisse L'Orgue (2000), etc. També actua amb diverses orquestres espanyoles.

Duu a terme la seva activitat camerística amb el clavecinista Alfonso Sebastián i com a integrant del grup La Tempestad (música barroca) i el Ensemble Areté (música contemporània).

Ha estat professora d’orgue dels cursos de la Diputació Provincial de Saragossa, professora de clave del Conservatori Professional i del Conservatori Superior de Salamanca, i avui en dia ocupa per oposició la plaça de clave del Conservatori Professional de Música de Múrcia, on també dóna classes d’orgue.

Programa

primera part
TIENTO I DISCURS DE SEGON TO Francisco CORREA DE ARAUXO
(1584-1654)
SALVE REGINA John BULL
(1563-1628)
CAPRICCIO CROMATIC Tarquinio MERULA
(1595-1665)
TIENTO DE PRIMER TO de ma dreta i mal mig a dos triples Pablo BRUNA
(1611-1679)
PECES PER ORGUE SOBRE ELS VUIT TONS

Fugue
Le même sujet, basse de cromhorne
Récit de cornet ou de cromhorne

Lambert CHAUMONT
(1635-1712)
PASTORAL en Fa Major, BWV 590 Johann Sebastian BACH
(1685-1750)
SONATA en Sol Major, Wq 70/6

Allegro moderato
Adagio
Allegro

Carl Philipp Emanuel BACH
(1714-1788)

Preu de les entrades

PúblicSocis
Numerada1010

Crònica

Silvia Márquez