Joventuts Musicals de Ciutadella
AMB EL SUPORT DE
Ajuntament de Ciutadella de Menorca
Consell Insular de Menorca
Govern de les Illes Balears
Obra social “Sa Nostra”
Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música

Recital d’Òpera: ALINA FURMAN, ISRAEL LOZANO i MARCO EVANGELISTI

Dilluns 9 de juliol de 2007 a les 21:30

Església del Socors (Carrer del Seminari)

Presentació

Alina Furman

ALINA FURMAN, soprano

Alina Furman va nèixer l’any 1977 a Ekaterinburg (Rússia), on de molt jove comença a estudiar solfeig, guitarra, piano i cant, a la vegada que forma part de diverses agrupacions musicals de la seva ciutat. Des que s’establí a Barcelona ha rebut classes particulars de cant de la profesora Anna Feu, classes de repertori amb Marco Evangelisti i des de 2002 a 2005 ha assistit a les Master Class de Kurt Widmer.

A Barcelona a actuat diverses vegades amb el cor del Gran Teatre del Liceu, ha donat recitals dins el programa de «Nits Musicae», amb la pianista Olga Kharitonina i ha estat finalista del concurs de cant «Manuel Ausensi» del Liceu l’any 2003. Ha actuat al Festival de Perelada juntament amb Joan Pons, Jaime Aragall i Maria Gulleghina. El 2006 va guanyar el prestigiós concurs internacional de cant Aslico (Itàlia) i va participar a varis concerts lírics a Palma, Madrid, Ravenna i Marroc. Ha cantat el paper de Donna Elvira de l’Òpera Don Giovanni a Massy i Como.

Alina Furman està inclosa dins el programa de joves talents del Consell General de la Música, del Comité Espanyol del IMC-UNESCO.

Web oficial


ISRAEL LOZANO, tenor

Israel Lozano

Israel Lozano neix a Madrid, on inicia els seus estudis musicals amb la soprano Emelina López i el tenor Alfredo Kraus a l’Escola Superior de Cant Reina Sofía. Fa el seu debut als 22 anys cantant «El conde de Almaviva» del Barbero de Sevilla a l’Auditori Nacional de Madrid.

Lozano es va graduar en la Diplomatura d’Actuació i Òpera al prestigiós Conservatori de Música de Peabody a Baltimore amb el tenor Stanley Cornett i posteriorment va completar els seus estudis i preparació dins el programa Domingo-Cafritz per artistes joves a la Washington Nacional Òpera, preparant i cantant diversos papers sota la direcció artística de Plácido Domingo.

Lozano ha actuat al Carnegie Hall de Nova York i a l’Òpera de Baltimore. L’estiu del 2003 va cantar amb Plácido Domingo en un concert televisat amb motiu de la Gala de celebració dels premis del Concurs Internacional Operalia, on va guanyar tres dels primers premis: els d’òpera, sarsuela i del públic. El seu repertori inclou papers de La Travista, Manon, L’Elisir d’Amore, La Flauta Màgica, I Pagliacci, Fidelio, Lucia de Lammermoor, Don Giovanni, La Bohème i Rigoletto. Va debutar al Teatre Real de Madrid amb el paper de Belfiore en «Il VIaggio a Reims» de G. Rossini. Els darrers anys ha actuat per Alemanya, Espanya i Estats Units, cantant papers d’òpera i sarsuela.

Lozano rep el recolçament de la Fundació i Protecció de l’Art a Espanya.

Web oficial


MARCO EVANGELISTI, piano

Marco Evangelisti

Marco Evangelisti va nèixer a Pietrasanta (Itàlia) i actualment resideix a Barcelona. A Itàlia va completar la seva formació musical amb M. Balderi i I. Barontini i els seus estudis de composició amb G. Giani Luporini. Ha guanyat el premi del Laboratori Líric d’Alessandria per mestres col·laboradors. Des de 1983 ha treballat als teatres lírics italians de major tradició, a la RAI, a la Radiotelevisió Suïssa, a l’ente líric Giuseppe Verdi de Trieste i a l’Òpera de Montecarlo com director d’escena. També ha estat el mestre apuntador del Festival Maggio Musicale Fiorentino, sota la direcció de Zubin Mehta i ha treballat com professor de repertori a la Fundació Arturo Toscanini de Modena.

Com pianista ha col·laborat amb el Festival de Perelada i ha acompanyat les master-class de Jaume Aragall, Montserrat Caballé, Raina Kabaiwanska, Luciano Pavarotti, Arrigo Pola i Joan Pons. Els darrers anys ha acompanyat en recitals d’òpera i música de cambra artistes com Jaume Aragall, Josep Bros, Montserrat Caballé, Carlos Chausson, Montserrat Martí, Joan Pons, Isabel Rey, entre d’altres.

Recentment ha estrenat a l’Auditori Manuel de Falla de Granada l’òpera de cambra per piano i veus «Mariana en sombras» d’Alberto García Demestres.

Programa

primera part
CARO ELIXIR

Duet de «Elisir d’amore»

Gaetano DONIZETTI
(1797-1848)
MI TRADI QUELL’ALMA INGRATA

Aria de soprano de «Don Giovanni»

Wolfgang Amadeus MOZART
(1756-1791)
UNA FURTIVA LACRIMA

Aria de tenor de «Elisir d’amore»

Gaetano DONIZETTI
(1797-1848)
CHE GELIDA MANINA

Aria de tenor de «La Boheme»

Giacomo PUCCINI
(1858-1924)
SI, MI CHIAMANO MIMÍ

Aria de soprano de «La Boheme»

Giacomo PUCCINI
(1858-1924)
O SOAVE FANCIULLA

Duet de «La Boheme»

Giacomo PUCCINI
(1858-1924)
segona part
AH DEL PADRE

Duet de «Don Giovanni»

Wolfgang Amadeus MOZART
(1756-1791)
CANÇÓ DE LA LLUNA

Aria de Rusalka

Antonín DVOŘÁK
(1841-1904)
NO PUEDE SER

Aria de tenor de «La tabernera del puerto»

Pablo SOROZÁBAL
(1897-1988)
PARIGI O CARA

Duet de «La Traviata»

Giuseppe VERDI
(1813-1901)
CABALLERO DEL ALTO PLUMERO

Duet de «Luisa Fernanda»

Federico MORENO TORROBA
(1891-1982)

Preu de les entrades

PúblicSocis
Numerada, fila 1-152010
Numerada, fila 16-251510