Joventuts Musicals de Ciutadella
AMB EL SUPORT DE
Ajuntament de Ciutadella de Menorca
Consell Insular de Menorca
Govern de les Illes Balears
Obra social Sa Nostra
Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música

JORGE BLASCO, piano

Dilluns 19 de maig de 2008 a les 20:45

Sala d'actes del Centre Social “Sa Nostra” (Camí de Maó, 9)

CONCERT PÚBLIC I GRATUÏT

Presentació

Jorge Blasco

Jorge Blasco Royo estudia al Conservatori Joaquín Maya de Pamplona, al Conservatori Andrés Isasi de Getxo amb Guadalupe L. Castelo i al Conservatori Superior Jesús Guridi de Vitòria amb Albert Nieto on obté el Premi d'Honor de Final de Carrera.

Ha participat en classes magistrals amb professors de la talla de Vitaly Margulis, Joaquín Achúcarro, Roy Howat, Luca Chiantore, Gyorgy Sandor, Lazar Berman, András Schiff, Emmanuel Krasovsky, Ralph Gothoni, Alexander Satz, Peter Frankl, Zoltan Kocsis, Eric Heidsieck, Aquiles Delle-Vigne, Boris Berman i amb Galina Eguiazarova, professora de pianistes com ara Radu Lupu o Arcadi Volodos, que ha estat decisiva per a la seva formació artística.

La seva activitat concertística tant de piano sol com de cambra el duu per tota la geografia espanyola i per Europa. Ha tocat amb l'Orquestra del Conservatori Superior «Jesús Guridi» de Vitoria, i amb l'Orquestra de l'Escola Superior de Música Reina Sofía al Teatre Calderón de Valladolid, a l'Auditori Enric Granados de Lleida, a l'Auditori Nacional de Madrid i a l'Acadèmia Santa Cecilia de Roma. En octubre va realitzar el seu debut al Palau de la Música de Barcelona interpretant el Concert en Mi b Major de Liszt amb l'Orquestra Simfònica del Vallès, amb gran èxit de públic i crítica.

Entre els seus guardons, destaquen una menció d'honor a la XVII edició del Concurs Internacional de Piano d'Eivissa; el Segon Premi del Concurs Internacional de Cambra «Ecoparque de Trasmiera»; el Tercer Premi del Concurs Ciutat de Manresa; el Segon Premi del Certamen Internacional «Pedro Bote»; així com el Segon Premi del Concurs «Ciutat d'Albacete», a més del Premi a la millor interpretació de la música de Beethoven i de música espanyola.

Ha estat becat per diverses institucions com la Diputació Foral de Bizkaia, la Bilbao Bizkaia Kutxa, Ibercaja o la Fundació Albéniz, la qual cosa li ha permès estudiar a l'Escola Superior de Música Reina Sofía a la Càtedra de Piano Grupo Santander, amb Galina Eguiazarova, i a la Càtedra de Música de Cambra amb Marta Gulyas, Luis Fernando Pérez i Eldar Nebolsin, així com amb Emilio Molina.

Programa

primera part
PRELUDI i FUGA en Si b major de El Clave bien temperado (2n volum) Johann Sebastian BACH
(1685-1750)
SONATA nº 59, en Mi b major, Hob XVI:49

Allegro
Adagio e cantabile
Finale: Tempo di Minuet

Joseph HAYDN
(1732-1809)
PARÀFRASI de concert sobre «Rigoletto» de Verdi Franz LISZT
(1811-1886)
segona part
VALSOS NOBLES I SENTIMENTALS Maurice RAVEL
(1875-1937)
FANTASÍA BÉTICA Manuel de FALLA
(1876-1946)