Joventuts Musicals de Ciutadella
AMB EL SUPORT DE
Ajuntament de Ciutadella de Menorca
Consell Insular de Menorca
Govern de les Illes Balears
Obra social “Sa Nostra”
Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música

ORQUESTRA DE CAMBRA ILLA DE MENORCA; DMITRY SITKOVETSKY, director

Dilluns 10 d'agost de 2009 a les 21:30

Església del Socors (Carrer del Seminari)

Presentació

DMITRY SITKOVETSKY, violí i director

Dmitry Sitkovetsky

Fill del famós violinista Julian Sitkovetsky i de la gran pianista Bella Davidovich, Dmitry va estudiar al Conservatori de Moscou i a partir de 1977, quan va emigrar, a la Juilliard School de Nova York. Ja en l’any 1979 va guanyar el Primer Premi del Concurs Fritz Kreisler de Viena.

Dmitry Sitkovetsky té un ample repertori de concerts amb orquestra, fet que li ha permès actuar amb moltes de les orquestres més importants del món. També ha desenrotllat una gran carrera com director, que va començar quan va fundar la seva pròpia orquestra de cambra, la NES Chamber orchestra, formada per reconeguts musics internacionals com Barbara Hendricks, Bella Davidovich, Truls Mörk, Sergei Nakariakov, entre d’altres. També ha dirigit altres orquestres importants i des de 1996 fins el 2001 fou Director Titular i Artístic de l’Orquestra Simfònica de l’Ulster. La temporada 2002-03 va ser principal Director Convidat de l’Orquestra de l’Estat de Rússia i la temporada següent fou nombrat director musical de l’orquestra Simfònica de Greensboro.

Com director i solista ha actuat amb nombroses orquestres, destacant l’Academy of St. Martin in the Fields, la Filharmònica de la BBC, les orquestres de Stuttgart i Munich i les Simfòniques de San Francisco i St. Louis. També actua soviet en recital juntament amb artistas de la talla de Bella Davidovich, Martha Argerich, Michel Dalberto, Pavel Gililov i David Geringas.

Són nombrosos els enregistraments que ha fet Sitkovetsky, destacant els principals concerts per violí (Bartok, Shostakovich i Prokofiev), i música de cambra de Bach, Brahms, Schubert, Grieg, Ravel, Debussy i Janacek. Darrerament mostra una predilecció per l’enregistrament de música contemporània,com ho demostra la seva darrera gravació amb obres per violí i piano de Rodion Shchedrin. També ha estrenat els concerts per violí de John Casken i Krzystof Meyer, composats per a ell.

Fa 20 anys, al Festival Korsholm, va interpretar per primera vegada la seva transcripció per trio de cordes de les Variacions Goldberg de Bach, d’ençà ha fet més de 25 transcripcions, la majoria per orquestra de corda, d’obres de Haydn, Beethoven, Brahms, Tchaikovsky, Shostakovich i Schnittke.


ORQUESTRA DE CAMBRA ILLA DE MENORCA

Deu anys després de la seva fundació en el si del Festival de Música de Maó, l'Orquestra de Cambra Illa de Menorca apareix del tot consolidada com una de les entitats musicals més valorades i apreciades de les Illes Balears. Orquestra resident dels Festivals de Maó i Ciutadella, presenta una plantilla versàtil que l'ha permès interpretar ja més de 125 obres de totes les èpoques i estils, des de simfòniques a cambrístiques. Ha enregistrat la «Missa de Rèquiem» del menorquí Jaume Alaquer i un CD de música barroca pel segell «Columna Música».

Conduïda en els seus inicis per Fernando Marina, l'OCIM treballa des del 2001 amb directors convidats com Barry Sargent, Paul Badura-Skoda, Salvador Mas, Edmon Colomer, Michael Thomas, Andrew Watkinson, Vasko Vassilev, Liana Issakadze, Manel Valdivieso, Xavier Puig, Joan Company, Simon Bernardini, Farran James, Kai Gleusteen, Corrado Bolsi, Mark Peters, Friedemann Breuninger, Josep Vicent o Matthew Trusler.

Altres artistes que han col·laborat amb l'OCIM són: David Russell, Ramon Coll, Joan Pons, Raquel Lojendio, Sylvia Corbacho, Rumiko Harada, Vanessa Benelli, Sylvia Schwartz, James Bush, Diego Ares, Rocío Bazán, Ona Cardona, Isabel Fèlix, Esther Pons, Alejandro Bustamante, Isabel Villanueva, Lorena Medina, entre d'altres. També han actuat amb l'OCIM la Coral Sant Antoni de Maó, la Capella Davídica de Ciutadella i la Coral Juvenil de JJMM de Palma.

Durant la temporada 2008 l'OCIM compta amb Michael Thomas com a principal director convidat i ha debutat al Festival de Pollença el mes d'agost del mateix any.

Web oficial


Abans del concert tindrà lloc el lliurament de l'insignia d'or de JJMM de Ciutadella a l'anterior President de l'associació, el Sr Andreu Torres, en reconeixement a la seva tasca al capdavant de l'organització.

Programa

primera part
OBERTURA de «Les noces de Fígaro» (1786) Wolfgang Amadeus MOZART
(1756-1791)
CONCERT per a violí i orquestra en Mi menor, Op. 64 (1844)

I. Allegro molto appassionato
II. Andante
III. Allegretto non troppo — Allegro molto vivace

Felix MENDELSSOHN
(1809-1847)
segona part
SIMFONIA núm. 7 en La major, Op. 92 (1811)

I. Poco sostenuto — Vivace
II. Allegretto
III. Presto
IV. Allegro con brio

Ludwig Van BEETHOVEN
(1770-1827)

Preu de les entrades

PúblicSocis
Numerada, fila 1-152515
Numerada, fila 16-252015

Crònica

Podeu fer clic sobre les fotos per veurer-les ampliades.

Andreu Torres rep l'insignia d'or de mans de Ricard de la Fuente Dmitry Sitkovetski al front de la OCIM

Dmitry Sitkovetski com a solista Dmitry Sitkovetski dirigint la OCIM

Dmitry Sitkovetski dirigint la OCIM Dmitry Sitkovetski dirigint la OCIM

Fotos cedides per Rafael Raga.