Joventuts Musicals de Ciutadella
AMB EL SUPORT DE
Ajuntament de Ciutadella de Menorca
Consell Insular de Menorca
Govern de les Illes Balears
Obra social “Sa Nostra”
Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música

KIEV PORTELLA, piano

Dilluns 12 de juliol de 2010 a les 21:30

Claustre del Seminari (Carrer del Seminari)

Presentació

...ATMOSFERES QUE ENS ENVOLTEN!!!

«…atmosferes que ens envolten!!!» forma part d’un projecte en el qual hi porto treballant ja fa un temps. En les anteriors incursions que he pogut fer en aquest món sempre he volgut apropar la música al públic des d’un punt de vista essencialment basat en sensacions. Sempre he dit humilment que per mi la música són pures sensacions, estats d’ànim... i sincerament crec que amb aquesta definició no podem catalogar o classificar la música per famílies, sinó més bé jo diferencio entre música que m’arriba al cor i la que per les raons que sigui no m’arriba. És clar, tot això té la gràcia de que tot arriba en certs moments de la vida de cadascú. «...atmosferes que ens envolten!!!» està constituït per música de bandes sonores, clàssica, new age, tango i inclús un poquet de jazz... tot en conjunt ens portarà a vostès i a jo en un món on podrem palpar la màgica connexió entre tots aquests compositors que amb la seva genialitat ens han deixat autèntiques meravelles sonores i expressives.

Kiev Portella

KIEV PORTELLA

D’origen maonès, Kiev Portella està portant una sòlida trajectòria concertística per Espanya, Italia i Anglaterra.

En el seu primer CD «Llevant» enregistrat a Basilea (Suïssa) hi interpreta obres de Brahms, Ravel i Debussy.

Kiev Portella és llicenciat superior en piano i música de cambra, amb immillorables qualificacions i posseeix tres premis extraordinaris de carrera en piano i premi final de carrera en cambra.

Escenaris com el Palau de la Música de Barcelona, la sala simfònica de l’Auditori de Barcelona, Festival Chopin de Valldemosa, Auditòrium de Palma de Mallorca, Auditori de la Chettam’s School of Music de Manchester, Teatre Principal de Palma de Mallorca, SGAE de Barcelona, Fundació Juan March de Madrid, Teatre Principal de Valls, Teatre Principal de Maó... han escoltat ja l’art d’aquest pianista.

La seva primera aparició com a solista amb orquestra va ser a l’Auditòrium de Mallorca, actuant amb l’Orquestra Simfònica de Balears, davant 1.700 persones. Ha actuat també amb l’Orquestra de Cambra «Gonçal Comelles», la Orquestra «Solistes de Mallorca» , l’Orquestra de cambra Illa de Menorca (OCIM), l’Orquestra de la Universitat Rovira i Virgili URV, l’Orquestra del Conservatori de Maó...

Com a artista complet compagina les seves actuacions com a solista junt amb les de músic de cambra al costat d’importants noms de l’actualitat musical.

A l’apartat de concursos ha obtingut nombrosos primers premis tant nacionals com internacionals.

Kiev Portella ha enregistrat per a diverses Televisions Nacionals així com també per Ràdio Nacional d’Espanya (RNE) «Ràdio 2», «Catalunya Música», RNE «Ràdio 4», «COM Ràdio», «Antena 3», «Ràdio Onda Cero», COPE...

També és membre jurat de diversos concursos internacionals tant de piano com de composició com per exemple el “Premi Internacional Frederic Mompou”, ...

Des del 2007 és professor del Conservatori de Música de Tarragona. Actualment resideix a Barcelona, ciutat que li permet desenvolupar-se i créixer com a artista a la vegada que portar una intensa activitat concertística.

Com a pedagog l’han convidat a impartir classes magistrals a diversos cursos d’Espanya al costat de noms com Dimitri Ashkenazy, Lluís Claret, Ramzi Yassa, Ramon Coll...

És membre fundador de la fundació “Frederic Mompou”.

També està portant a terme juntament amb Auba Saura (ballarina) un projecte d’invenció pròpia on junta música de diferents gèneres amb dansa contemporània, tenint com a finalitat un espectacle de caràcter intimista anomenat «Athalis», on l’espectador s’hi troba totalment identificat en tot moment. Seguint el bon acolliment que ha tingut «Athalis» entre el públic, segueix treballant en diferents projectes d’aquest tipus sempre amb la finalitat d’aportar el seu petit granet d’arena dins el meravellós món de la música.

L’any 2008 va estrenat mundialment a Barcelona l’obra guanyadora del 28è Concurs Internacional de Composició Frederic Mompou, «Impulso» del compositor xilè M. Fárias.

Futurs projectes el portaran a Mèxic D.F., Liverpool, Finlàndia, així com a diversos indrets de la geografia peninsular.

Web oficial

Programa

primera part
Truman Sleeps de «El show de Truman» (1998) Philip GLASS
(1937)
Escape! de «Las horas» (2002)

(arr. Michael Riesman i Nico Mühly)

"
Romeo i Julieta (1968)

(arr. Henry Mancini)

Nino ROTA
(1911-1979)
Il duca di Würtemberg de «Casanova» (1976) "
Valse Crepusculaire de «Providence» (1977) Miklós RÓZSA
(1907-1995)
Moon River de «Desayuno con diamantes» (1961) Henry MANCINI
(1924-1994)
Avant la Chute Yann TIERSEN
(1970)
Tema de «Las cenizas de Ángela» (2000) John WILLIAMS
(1932)
The Hours de «Las horas» (2002)

(arr. Michael Riesman i Nico Mühly)

Philip GLASS
(1937)
Libertango Astor PIAZZOLLA
(1921-1992)
segona part
Quadres d’una exposició Modest Petrovich MUSSORGSKY
(1839-1881)
Preludis Op. 28

Núm. 20, en Do menor
Núm. 22, en Sol menor
Núm. 24, en Re menor

Fryderyk CHOPIN
(1810-1849)
Watching Lara de «Good bye Lenin» (2003) Yann TIERSEN
(1970)
Rue des cascades (1996) "
Sur le fil (1998) "
Preludi Op. 28, Núm. 15, en Re bemoll major «Gota d’aigua» Fryderyk CHOPIN
(1810-1849)

Preu de les entrades

PúblicSocis
Numerada, fila 4-151510
Numerada, fila 16-251210
Sense numerar1010

Crònica

Podeu fer clic sobre les fotos per veurer-les ampliades.

Kiev Portella Kiev Portella al piano

Kiev Portella al piano Kiev Portella

Fotos cedides per Rafael Raga.