Joventuts Musicals de Ciutadella
AMB EL SUPORT DE
Ajuntament de Ciutadella de Menorca
Consell Insular de Menorca
Govern de les Illes Balears
Obra social “Sa Nostra”
Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música

DUO VENTI: TOLO GENESTAR, clarinet; MIQUEL MASSANA, piano

Divendres 23 de març de 2012 a les 20:30

Sala de conferències del Seminari (Carrer del Seminari)

CONCERT PÚBLIC I GRATUÏT

Presentació

Formació estable creada l’any 2010. Rep classes regularment de mans del director Guerassim Voronkov. Tot i la seva recent creació, han actuat a diferents sales de Catalunya.

Amb aquest concert s’estrenen a Menorca amb un programa que combina alguna de les obres mestres per aquesta formació amb d’altres peces potser no tan conegudes però molt interessants al seu moment.

Duo Venti: Tolo Genestar, Miquel Massana

TOLO GENESTAR, clarinet

Tolo Genestar Marqués (Ciutadella de Menorca, 1991) comença a adquirir coneixements musicals a l’edat de 5 anys a la seva ciutat natal i dos anys més tard rep les primeres classes de clarinet. Entra a l’Escola Municipal de Música de Ciutadella on al llarg de set anys anirà perfeccionant el seu instrument ens mans del clarinetista ciutadellenc Joan Mesquida i més tard amb Manuel Guerra Martínez. El 2009 acaba el grau mitjà al Conservatori Professional de Menorca amb Antoni Carrillos. Aquest mateix any, aconsegueix la plaça al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona on rebrà classes de clarinet en mans del clarinetista Isaac Rodríguez i música de cambra amb Guerassim Voronkov.

Ha participat en diferents cursos d’arreu d’Espanya i França on ha rebut classes amb clarinetistes de gran renom com Michel Lethiec, Yves Didier, Edurad Brunner, Josep Fuster, Michael Rusineck, Philip Cunningham, entre d’altres.

Ha actuat amb diferents agrupacions i orquestres de Menorca i Catalunya.

Actualment és membre de la Orquestra del Conservatori Superior del Liceu, de la Big Band AMC.


MIQUEL MASSANA i COGUL, piano

Neix a la Selva del Camp (Tarragona) l’any 1991. Comença a estudiar piano als 5 anys sota el mestratge de Joan Vilalta. Més tard ingressa al Conservatori de Música de Reus per estudiar-hi el Grau Professional de piano de mans de Víctor Santapau. L’estiu de 2009 és admès a cursar Grau Superior al Conservatori Superior de Música del Liceu. Actualment hi està completant els estudis de piano amb Daniel Ligorio i música de cambra amb Guerassim Voronkov, estudis que combina amb la docència. Ha rebut classes de reconeguts pianistes com Stanislav Pochekin, Albert Nieto, Benjamí Santacana, Ilya Maximov... entre d’altres. Ha col·laborat en la darrera gira estiuenca de la Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona.

Als 11 anys s’inicia al món de l’orgue assistint a diversos cursos impartits per organistes com Jordi A. Piqué, Jordi Vergés o Juan de la Rubia. Actualment està estudiant interpretació amb el catedràtic d’orgue i baix continu Josep M. Mas i Bonet. És organista de la Parròquia de Sant Andreu de la Selva del Camp i del Remei de Barcelona (Les Corts) i col·labora en d’altres parròquies de la ciutat.

També forma part del projecte inèdit 3D’ACORD; trio d’orgue a sis mans i sis peus.

Programa

primera part
Dance preludes Witold LUTOSŁAWSKI
(1913-1994)
Sonata núm. 2, Op. 120

I.Allegro amabile
II. Allegro apasionato

Johannes BRAHMS
(1833-1897)
segona part
Duo Norbert BURGMÜLLER
(1810-1836)
Vier Stücke für Klarinette und Klavier Alban BERG
(1885-1935)
Introduction et Rondo Charles-Marie WIDOR
(1844-1937)