Joventuts Musicals de Ciutadella
AMB EL SUPORT DE
Ajuntament de Ciutadella de Menorca
Consell Insular de Menorca
Govern de les Illes Balears
Obra social “Sa Nostra”
Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música

XAVIER LARSSON, saxòfon; RAMÓN LÓPEZ, piano

Dilluns 30 de juliol de 2012 a les 21:30

Claustre del Seminari (Carrer del Seminari)

Presentació

XAVIER LARSSON, saxòfon

Xavier Larsson

Nascut el maig de 1991 a Ciutadella de Menorca, molt aviat s’inicia en la formació musical a l’Escola Municipal de Música i Dansa de la seva ciutat natal. Estudia violí i música de cambra amb els professors Andreu Cardona i Esther Pons. Des de 2000 compagina els seus estudis amb els de saxòfon al Conservatori de Menorca, amb els professors Rafael Barberà, Miguel Angel Tomás i Guzman Armengol.

Ha estudiat saxòfon i violí al Conservatori Superior de Palma de Mallorca amb els professors Rodrigo Pérez Vila, Andrés Gomis i Miguel Cantero (saxòfon) i Agustí León Ara, Vicente Balaguer, Delphine Caserta i José Manuel Alvarez (violí).

Ha acabat els seus estudis superiors de saxòfon al Conservatori Superior de Liceu a Barcelona amb el professor Albert Julià obtenint el Premi Extraordinari de Liceu.

Des de l’any 2011 estudia un Màster de saxòfon al Hochschule für Musik und Tanz a Köln, Alemanya, amb el mestre canadenc Daniel Gauthier i realitza estudis de perfeccionament i especialització al Conservatori de Liceu a Barcelona amb el professor Albert Julià.

Al maig 2012 ha estat guanyador del primer premi en el Concurs «2nd International Competition Lodz 2012» celebrat a Lodz, Polònia. Ha estat premiat en el prestigiós concurs internacional per saxofons «III Jean Marie Londeix International Saxophone Competition» celebrat a Bangkok (Tailàndia) el 2011.

És el guanyador del primer premi (ex-aequo per unanimitat) de la Convocatòria 71 del Concurs Permanent de Joves Intèrprets de Joventuts Musicals d’Espanya en l’especialitat de Vent Fusta.

Com a solista ha estat guanyador del primer premi en la fase final del Certamen Nacional de Interpretación Intercentros Melómano en la categoria Professional, on també obté el premi al millor intèrpret de Vent-fusta. Com a solista també ha estat guanyador del 2n premi de «El Primer Palau» on també ha obtingut el Premi de la crítica. A més, com a solista, ha guanyat el primer premi en el IV Concurs Internacional de JJMM de Sóller, al II Concurs «Menorca Clàssica» de JJMM de Maó (Menorca), en el IV Concurs per a Joves Saxofonistes de Tarragona, en el I Concurs de Saxòfon «Huelma Saxo 2005» de Huelma (Jaén), en el IV Concurs Ramón Guzmán a Galícia i en el III Concurs de Joves Intèrprets «Ciutat de Sant Cugat».

Amb el quartet Hoffman ha rebut el primer premi en el IV Concurs de Música de Cambra «Higini Valenciano» a Reus (Tarragona) en la categoria fins a 25 anys i el segon premi al I Concurs Internacional YAMAHA de quartets de saxòfon.


Ramón López

RAMÓN LÓPEZ, piano

Ramón López Casanueva comença els estudis de piano al Conservatori de Bilbao. Finalitza el grau superior a Madrid amb Almudena Cano. Posteriorment realitza dos anys de postgrau a la Guildhall School of Music de Londres amb el professor Peter Bithell. Fou alumne actiu en es cursos d’estiu de Santander, impartits per Emile Naoumoff, i de Niza amb Pascal Rogè.

Col·laborà amb l’orfeó basc de Madrid en la representació en versió concert de «El Caserio» de Guridi. Ha estat pianista acompanyant en al Conservatori de Múrcia. Segon premi en el Concurs Nacional de Música de Cambra Salzillo en la categoria professional. Ocasionalment ha col·laborat amb l’Orquesta Simfónica de la Región de Murcia i amb l’orquestra i cor de la Universidad Complutense de Madrid. Treballa en el terreny de la música experimental amb el grup «Oyaxtrés».

Programa

primera part
Variations pathétiques per a saxòfon alt i piano (1983)

I
IV
VI

Ida GOTKOVSKY
(1933)
Fuzzy Bird sonata per a saxòfon i piano (1991)

I. Run, bird
II. Sing, bird
III. Fly, bird

Takashi YOSHIMATSU
(1953)
Mysterious Morning Fuminori TANADA
(1961)
Sonata per a saxòfon i piano, op. 19 (1939)

I. Amb vigor
II. Amb tranquilitat
III. Amb alegria

Paul CRESTON
(1906-1985)
segona part
Grab It! per a saxòfon i boombox Jacob TER VELDHUIS
(1951)
Concertino da camera (1935)

I. Allegro con moto
II. Larghetto — Animato Molto

Jacques IBERT
(1890-1962)
Mi bailaora per a saxòfon sol (2008) David SALLERAS
(1980)
Sonata en Do# major

I. Très modéré, expressif
II. Andante
III. Fileuse
IV. Nocturne et final

Fernande DECRUCK
(1896-1954)
Sonata per a saxòfon i piano (1970) Edison V. DENISOV
(1929-1996)
Devil’s Rag Jean MATITIA
(1952)

Preu de les entrades

PúblicSocis
Numerada1815
Sense numerar1615