Joventuts Musicals de Ciutadella
AMB EL SUPORT DE
Ajuntament de Ciutadella de Menorca
Consell Insular de Menorca
Govern de les Illes Balears
Obra social “Sa Nostra”
Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música

ROSER CARCELLER, clarinet; KIEV PORTELLA, piano

Divendres 28 de desembre de 2012 a les 20:30

Sala de conferències del Seminari (Carrer del Seminari)

Presentació

ROSER CARCELLER, clarinet

Nascuda a Amposta (Tarragona), va iniciar els seus estudis musicals a l’edat de 6 anys a la Unió Filharmònica d’Amposta. Més tard comença els estudis de Grau Professional de música al Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona, on acaba amb les més altes qualificacions i aconsegueix el Premi Extraordinari de clarinet de final de Grau Professional.

Poseeix la Diplomatura de Magisteri Musical de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Actualment, és alumna de l’Escola Superior de Música de Catalunya, on segueix els consells de Josep Fuster.

Ha assistit a nombroses classes magistrals, a mà de Walter Boeykens, David Campbell, José Enrique Pérez Piquer, José Vicente Herrera i Laura Ruiz entre d’altres.

En la seva vessant de composició, ha estat guardonada en el concurs de composició CIM Ebre, organitzat per l’AEMTE i també en el concurs de composició Xavier Gols organitzat per la Diputació de Tarragona.

Ha estat membre de l’Orquestra de la URV, de la Banda de la Federació Catalana, de Banda de la Unió Filharmònica d’Amposta, de la Jove Orquestra Simfónica de la Diputació de Tarragona i de la Banda Simfónica de la Diputació de Tarragona.

En l’actualitat, és professora de l’Estudi de Música de Tarragona.

Ha participat en concerts realitzats a diferents auditoris de terres catalanes, com ara el Palau de la Música de Barcelona, l’Auditori de Barcelona, l’auditori Felip Pedrell de Tortosa, l’auditori Josep Carreras de Vila-Seca...

Roser Carceller i Kiev Portella

KIEV PORTELLA, piano

D’origen maonès, Kiev Portella està portant una sòlida trajectòria concertística per Espanya, Italia i Anglaterra. En el seu primer CD «Llevant» enregistrat a Basilea (Suïssa) hi interpreta obres de Brahms, Ravel i Debussy.

És llicenciat superior en piano i música de cambra, amb immillorables qualificacions i posseeix tres premis extraordinaris de carrera en piano i premi final de carrera en cambra.

Escenaris com el Palau de la Música de Barcelona, la sala simfònica de l’Auditori de Barcelona, Festival Chopin de Valldemosa, Festival Internacional de Música de Ciutadella, Auditòrium de Palma de Mallorca, Auditori de la Chettam’s School of Music de Manchester, Teatre Principal de Palma de Mallorca, SGAE de Barcelona, Fundació Juan March de Madrid, Teatre Principal de Valls, Teatre Principal de Maó... han escoltat ja l’art d’aquest pianista.

La seva primera aparició com a solista amb orquestra va ser a l’Auditòrium de Mallorca, actuant amb l’Orquestra Simfònica de Balears, davant 1.700 persones. Ha actuat també amb l’Orquestra de Cambra «Gonçal Comelles», la Orquestra «Solistes de Mallorca» , l’Orquestra de cambra Illa de Menorca (OCIM), l’Orquestra de la Universitat Rovira i Virgili URV, l’Orquestra del Conservatori de Maó, l’Orquestra Camera Musicae, el Grup Filharmònic de l’Ateneu de Maó, l’Orquestra Cum Iubilo del Camp de Tarragona...

Com a artista complet compagina les seves actuacions com a solista junt amb les de músic de cambra al costat d’importants noms de l’actualitat musical.

A l’apartat de concursos ha obtingut nombrosos primers premis tant nacionals com internacionals.

Kiev Portella ha enregistrat per a diverses Televisions Nacionals així com també per Ràdio Nacional d’Espanya (RNE) «Ràdio 2», «Catalunya Música», RNE «Ràdio 4», «COM Ràdio», «Antena 3», «Ràdio Onda Cero», COPE...

Des del 2007 és professor del Conservatori de Música de Tarragona. Actualment resideix a Barcelona, ciutat que li permet desenvolupar-se i créixer com a artista a la vegada que portar una intensa activitat concertística.

Com a pedagog l’han convidat a impartir classes magistrals a diversos cursos d’Espanya al costat de noms com Dimitri Ashkenazy, Lluís Claret, Ramzi Yassa, Ramon Coll...

És membre fundador de la fundació «Frederic Mompou».

També està portant a terme juntament amb Auba Saura (ballarina) un projecte d’invenció pròpia on junta música de diferents gèneres amb dansa contemporània, tenint com a finalitat un espectacle de caràcter intimista anomenat «Athalis», on l’espectador s’hi troba totalment identificat en tot moment. Seguint el bon acolliment que ha tingut «Athalis» entre el públic, segueix treballant en diferents projectes d’aquest tipus sempre amb la finalitat d’aportar el seu petit granet d’arena dins el meravellós món de la música. L’any 2008 va estrenar mundialment a Barcelona l’obra guanyadora del 28è Concurs Internacional de Composició Frederic Mompou, «Impulso» del compositor xilè M. Fárias.

Programa

primera part
Cantilène Louis CAHUZAC
(1880-1960)
El carnaval de Venècia Béla KOVÁCS
(1937)
Allegro de concert (piano sol) Enrique GRANADOS
(1867-1916)
Sonata per a clarinet i piano, op. 167

I. Allegretto
II. Allegro animato
III. Lento
IV. Molto allegro

Camille SAINT-SAËNS
(1835-1921)
segona part
6 danses floclòriques romaneses Sz.56, BB 68

Jocul cu bâta
Brâul
Pe Loc
Buciumeana
Poarga Românească
Mărunțel

Béla BARTÓK
(1881-1945)
Portrait of Madame Butterfly (piano sol)

I. Prelude
II. Scherzo
III. Nocturne
IV. Finale

Yvar MIKHASHOFF
(1941-1993)
2 estaciones porteñas

Invierno porteño
Verano porteño

Ástor PIAZZOLLA
(1921-1992)
Vento d’autunno Francesco GRAVINA

Preu de les entrades

PúblicSocis
Sense numerar42