Cor Francesc Valls

Concert del Cor de Cambra Francesc Valls comprau les vostres entrades a Codetickets.

Cor de Cambra Francesc Valls
El Cor Francesc Valls, constituït per un grup estable de vuit a dotze cantants professionals, va ser fundat el novembre del 2003 per tal de participar de forma regular a les misses conventuals de la Catedral de Barcelona, tot adoptant el nom de Francesc Valls (1671-1747), en homenatge a qui en fou mestre de capella, i un dels màxims exponents de la música barroca peninsular.

El treball del Cor, combina tant la interpretació de la polifonia religiosa de tots els temps, així com d’obres inèdites conservades als arxius capitulars, que son introduïdes novament dins la litúrgia, oferint setmanalment un variat repertori de motets. L’exemple més rellevant el trobaríem en el Cant de la Sibil·la, on s’ha reconstituït la litúrgia i vestuari del segle XVI, i s’utilitza la partitura original del s. XV.

El Cor Francesc Valls, sota la direcció Pere Lluís Biosca, també participa setmanalment a les misses internacionals de la la Basílica de la Sagrada Família, desenvolupant un repertori específic de música sacra per a cor i orgue, del barroc a l’actualitat.

D’entre la seva activitat en concerts i actes públics destaquen, l’Òpera “Hangman, Hangman” al G. T. del Liceu 2007, el concert de Quaresma 2013 a Montserrat, al Festival de Pasqua de Cervera 2014, el Cant de la Sibil·la al Duomo de Milà i el Messies de Handel a la Sagrada família, el 2015. Aquest darrer curs ha interpretat El Llibre Vermell de Montserrat al Festival de Rudolstadt (Turíngia), l’Opera Dido i Aeneas de Purcell, al Teatre Principal de Maó, i el Requiem de Mozart conjuntament amb l’Orquestra Camera Musicae.

Ha enregistrat diversos discs entre els quals :
“Misses i motets” de Joan Cererols, 2007 (la Ma de Guido)
“Mestres de Capella de la Catedral de Barcelona al segle XVII” 2012 (la Ma de Guido)
“El cant de la Sibil·la a la Catedral de Barcelona” 2014 (Columna Música)
Aquest darrer treball ha rebut el “Premi Enderrock 2015 de la crítica” al Millor disc de Música
Antiga.

Pere Lluís Biosca, director
Considerat com un dels directors catalans de música vocal amb més projecció, Pere Lluís Biosca manté una intensa activitat com a director i pedagog de la direcció coral. Es formà a Barcelona amb Mireia Barrera, Josep vila i Pierre Cao i a Hèlsinki amb Matti Hyökki. La seva discografia, es centra en compositors catalans del barroc; Mir i Llussà i Tomàs Milans amb l’ensemble vocal La Xantria i Joan Cererols amb el Cor de Cambra Francesc Valls. Participa regularment en diversos festivals i cicles de concerts, dirigint repertori que comprèn des del renaixement fins a la música actual.
Fins el 2016 ha estat titular del Cor de Cambra ARSinNOVA de Barcelona, -Premio Nacional de Canto Coral (Gijón 2013)-. Com a director convidat (2015) al Cor de Noies de l’Orfeó Català va oferir diversos concerts dedicats a la música d’Arvo Pärt, rebent consells del mateix compositor. També ha treballat en produccions del Gran Teatre del Liceu preparant les parts corals de diverses òperes. Actualment és director titular del Cor de Cambra Francesc Valls de la Catedral de Barcelona i professor de direcció coral als cursos de la Fcec i de l’Escola Superior del Taller de Músics.

Programa

Cor Francesc Valls
Laudate Dominum. Victoria i Bach
Joan Seguí, orgue
Pere Lluís Biosca, direcció

Part I

 • Tomás Luis DE VICTORIA (c. 1548-1611)
  • Conditor alme siderunt, a 4
  • Gaudent in cœlis, a 4
  • O magnum mysterium
  • Senex puerum portabat, a 4
  • O vos omnes, a 4
 • Francisco CORREA DE ARAUXO (1584-1654)
  • Tiento de séptimo tono FO26
 • Tomás Luis DE VICTORIA (c. 1548-1611)
  • O sacrum convivium, a 6
  • Laudate Dominum omnes gentes, a 8
  • Ave Maria, a 8
  • Regina cœli, a 8

Part II

 • Dietrich BUXTEHUDE (1637-1707)
  • Wie schön leuchtet der Morgenstern BuxWV 223
 • Johann Sebastian BACH (1685-1750)
  • Jesu, meine Freude BWV 227
  • Lobet den Herrn, alle Heiden BWV 230