Lina Tur i Alba Ventura

Lina Tur i Alba Ventura comprau les vostres entrades per aquest concert a Codetickets.

Lina Tur Bonet és considerada com internacionalment com “una de les violinistes més interessants de la seva generació”.

Violinista versàtil, després de treballar des de molt jove costat de molts dels artistes més reconeguts de la música barroca, romàntica i contemporània del moment, i dedicar-se com a solista a la interpretació i gravació tant dels grans compositors com de músiques inèdites, Lina Tur Bonet es s’ha convertit ja en un referent de la música, sent reclamada a tot Europa per a agrupacions de primer ordre mundial.

En ella conflueixen les més importants herències musicals, incloent als pioners del historicisme i també a alguns dels directors i intèrprets més consagrats de la música de tots els temps, convertint-se així en dipositària de la gran tradició europea.
Guardonada, entre d’altres concursos nacionals i internacionals, en el Premi Bonporti, la violinista compta a més amb la particularitat de posseir un repertori inusualment extens que inclou més de 400 anys de música, sempre amb els instruments de cada època.

Sent especial predilecció per la música de cambra, per J.S. Bach, pel repertori escrit per a violí sol sense acompanyament, les composicions actuals, la direcció d’orquestres de cambra, els projectes multidisciplinars, i per rescatar músiques oblidades de compositors cèlebres.
Ha realitzat primeres versions dels trios de Boccherini op.34, música de Gaetano Brunetti, obres per a violí sol de Matteys, Sonates per a Violí de Jacquet de la Guerre i fins i tot dos CD amb música desconeguda del mateix Antonio Vivaldi i diverses peces contemporànies que li han estat dedicades.

El seu enregistrament de l’op. V de Corelli amb ornamentacions pròpies, ha estat escollida “recommended top-version” d’entre totes les versions existents per la BBC Ràdio 3 en el seu programa Record Review – “Building a library”, i els seus Sonates del Rosari de Biber van ser qualificades de ” referencials “per Gramophone. També han estat recomanades seus enregistraments d’inèdits de Vivaldi per la Bayerische Rundfunk, la SWR, i en les ràdios espanyola, austríaca.

Ha realitzat totes les Sonates del Rosari a Tòquio, Madrid i Viena, ha estat concertino d’un centenar de Cantates de Bach i de les seves Passions -incloent la Passió segons Sant Mateu en el Konzertgebouw d’Amsterdam amb Concerto Köln-, ha interpretat el Quartet ” pour la fi du temps “d’Olivier Messiaen o els de W. Lutoslawsky i Morton Feldman a la Fundació Tàpies de Barcelona, ​​i interpretat com a solista amb orquestra obres de Vivaldi, Bach, Mozart, Beethoven, Brahms, Ravel, Chausson, Mendelssohn o Piazzolla amb orquestres de cambra i simfòniques dins i fora del seu país. Ha estrenat l’obra “Melancholia” per a violí sol i “Far Water” per a violí i cantant de Teatre Noh, ambdues dedicades a ella pel compositor José Maria Sánchez Verdú, a Tòquio. Va ser convidada del Festival de Mont-real per interpretar la integral de l’obra per a violí sol de J.S.Bach.

Programa

Lina Tur i Alba Ventura
Violí i piano
Lina Tur, violí
Alba Ventura, piano

Part I

 • Enric GRANADOS (1867-1916)
  Sonata per a violí i piano
 • Isaac ALBÉNIZ (1860-1909)
  ‟Asturias-Leyenda” de la Suite Española n. 1 op.47
 • Maurice RAVEL (1875-1937)
  Sonata per a violí i piano n. 2 en sol major M.77
 • Eduard TOLDRÀ (1895-1962)
  ‟Sonetí de la Rosada” dels Sis sonets

 

Part II

 • Isaac ALBÉNIZ (1867-1916)
  ‟Triana del Segon Quadern” de la suite Iberia T105
 • Manuel DE FALLA (1876-1946)
  ‟Danza española n. 1” de La vida breve
  Suite Popular Española