48è Festival de Música d’Estiu

Del 13 de juliol al 31 d’agost, Joventuts Musicals de Ciutadella celebrarà el 48è Festival de Música d’Estiu.

Durant el temps que hem estat en Estat d’Alarma, hem mantingut una prudència, necessària per tal de no precipitar-nos en les decisions. Des de principis de març teníem fermats tots els compromisos amb els artistes per tal de portar a terme el 48è Festival de Música d’Estiu.

En ple confinament ens vam plantejar de no anul·lar, cap de les actuacions. El nostre compromís de donar escenari als artistes i oferir concerts de bona música als nostres socis i amics que ens acompanyen sempre, s’havia de mantenir ferm mentre no tinguéssim certeses de com es podria desenvolupar l’estiu a Ciutadella.

El fet també, de rebre diners públics per tal de poder realitzar el Festival, ens compromet socialment a la nostra comunitat, essent la nostra aportació a la Cultura del nostre poble, un dels valors dels que ens podem sentir orgullosos. Ser-hi presents en moments de dificultats és també la nostra comesa com a entitat que no te cap pretensió econòmica, més enllà de poder assumir els compromisos de contractes amb artistes i serveis, per portar a terme les nostres activitats.

 

Ho farem amb totes les mesures d’higiene i seguretat que la normativa ens marqui en tot moment.

El cartell d’aquest any ens l’ha fet el pintor ciutadellenc Pacífic Camps. Agraïm profundament la il·lusió posada en tot moment, la feinada que ha fet preparant diferents propostes i la implicació en totes les adaptacions que hem de fer. El cartell ens refereix a la petitesa humana davant la Natura, a la Música com a salvació de l’ànima, al moviment Romàntic (fent l’ullet a l’any Beethoven) i a la Fantasia.

El programa d’aquest any està fet de set concerts de Música Clàssica i un espectacle poètic i musical que hem pensat en col·laboració amb “ILLA EN VERS”. Tindrem l’honor de gaudir de la presència d’Enric Casasses, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2020, que ens presentarà el seu llibre “El Nus la Flor” acompanyat de la veu cantada de Maria Mauri i al piano Daniel Ariño qui ha musicat els versos de Casasses.

La programació és la següent:

13 juliol DÚO CASSADÓ, violoncel i piano

27 juliol PABLO AMORÓS, piano

(Memorial Anton Aguiló)

3 agost AMARART & MIGUEL ANGEL ANGULO corda i flauta

7 agost “EL NUS LA FLOR” Enric Casasses, Daniel Ariño i Maria Mauri

En col·laboració amb ILLA EN VERS

10 agost ALBERT GUINOVART & KEBYART ENSEMBLE, piano i quartet de saxos

17 agost JOEL BARDOLET I MARC HEREDIA, violí i piano

24 agost OCIM,

Dance Parade, direcció: Francesc Prat

31 agost NATALIA LABOURDETTE i VICTORIA GUERRERO, soprano i piano

 

Esperem que la programació presentada us il·lusioni com ens il·lusiona a Joventuts Musicals poder realitzar-la.

El nostre agraïment més sincer al Bisbat de Menorca i al Museu Diocesà per deixar-nos realizar el Festival de Música d’Estiu com cada any al Claustre del Seminari, al Consell Insular de Menorca i a l’Ajuntament de Ciutadella pel seu suport econòmic. A la família Sastre i al Grup Cafè Balear pel seu compromís amb la Cultura del nostre poble, a la Capella Davídica per ser un suport logístic i moral necessari i als mitjans de comunicació que feu ressó de les nostres activitats.