ALBERT GUINOVART & ELISABETH FRANCH – piano, flauta

ALBERT GUINOVART & ELISABETH FRANCH

piano i flauta

17 de juliol de 2023 a les 21:00 hrs
Claustre del Seminari de Ciutadella

 

ELISABET FRANCH & ALBERT GUINOVART

Després de l’èxit del seu primer treball discogràfic junts, Franch plays Franck (Sony Classical, 2022), premiat amb dues medalles d’or en les categories Música Clàssica i Àlbum als Global Music Awards de Califòrnia, Premi Talent 2022 en Música i Composició, Melómano de Oro Octubre 2022 i medalla d’or als World Classical Music Awards (Londres), Elisabet Franch (flauta) i Albert Guinovart (piano) amplíen el seu repertori i ens proposen un repertori amb noves obres.

Premiada en diverses ocasions i elogiada per la crítica, Franch compta amb una carrera internacional sòlida amb moments destacats com el debut al Carnegie Hall de Nova York o els quatre anys de solista a la Xina, entre altres actuacions de rellevància internacional. La presència, la musicalitat i la tècnica del gran pianista Albert Guinovart afegeixen més sensibilitat i nivell a aquesta formació, i posen en evidència la gran entesa musical, interpretativa i tècnica entre els dos músics, que ens proposen un programa intens i delicat en què la conjunció dels dos intèrprets és clau

ELISABET FRANCH

Ha rebut nombrosos reconeixements internacionals: Gran Premi de la 27ª World Music Competition, Vienna New Year’s International Music Competition (Viena, Àustria), 1r premi i premi del Jurat a l’American Protégé Woodwinds and Brass Competition (Carnegie Hall, Nova York, USA), Anton Rubinstein International Flute Competition (Berlin, Alemanya), Domenico Cimarosa International Flute Competition (Aversa, Italia), Golden Classical Awards (Nova York, USA), el Primer Palau (Barcelona, Espanya), entre d’altres.

Tant amb el seu darrer disc, Franch plays Franck (Sony Classical, 2022), com amb el seu debut discogràfic, Gypsy Airs (Solfa Recordings, 2015) va ser guardonada amb dues medalles d’or (àlbum i artista) als Global Music Awards de Califòrnia, i millor àlbum de clàssica als Akademia Music Awards de Los Angeles amb el primer àlbum. Ambdós discos han tingut el reconeixement de crítica nacional i internacional.

L’any 2013 rep el Premi Ciutat de Sant Cugat “per portar el nom de Sant Cugat arreu del món associat al talent i a l’excel·lència”. El mateix any, el flautista Sir James Galway li atorgà el premi “Rising Star” al Galway Flute Festival (Weggis, Suïssa) i al 2018 la va presentar en concert junt amb ell com una de les seves deixebles més destacades.

L’Elisabet va ser membre de l’Orquestra de l’Acadèmia del Gran Teatre del Liceu i posteriorment de l’Orchestra dell’Accademia del Teatro Alla Scala de Milà, treballant amb Gustavo Dudamel, Gianandrea Noseda, Fabio Luisi, David Coleman, Antonello Alemandi i Sebastian Weigle, entre d’altres. El 2016 es traslladà a Xina després de guanyar les audicions de co-solista a la Suzhou Symphony Orchestra. Dos anys més tard guanyà la plaça de flauta solista de la Tianjin Symphony Orchestra.

El maig de 2022 debuta amb el segell Sony Classical publicant el seu segon treball discogràfic, Franch plays Franck, junt amb l’aclamat pianista Albert Guinovart, amb qui actua habitualment en duet. Actualment forma part de la Simfònica del Vallès i el 2023 té actuacions com a solista a Taipei (Taiwan), Chicago i a la seva ciutat natal amb l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, entre altres.

ALBERT GUINOVART

És un dels músics més complets i polifacètics actuals. La seva activitat professional es divideix entre la seva dedicació com a pianista de repertori, compositor i docent.

Format a Barcelona marxà a Londres per a estudiar amb Maria Curcio. Ha tocat arreu d’Europa, Amèrica del Sud, Estats Units, Canadà, Japó, Orient Mitjà, Austràlia i Nova Zelanda, en recitals i amb diferents orquestres dirigides per Ch. Hogwood, F.P. Decker, V. Petrenko, D.Cohen, L. Foster, E. Colomer, J. Pons, S. Mas, J. Ross entre d’altres.

Ha col·laborat amb artistes com Victoria de los Ángeles, Barbara Hendricks, Frederica von Stade, Julia Migenes, Juan Diego Flórez i Nacho Duato. És conegut pels seus premiats musicals: Mar i Cel, Flor de Nit, Gaudí, Paradís, La Vampira del Raval i Scaramouche Hacompost les òperes, Atzar, i Alba eterna, el ballet Terra Baixa.

Com artista resident del Palau de la Música, el 2018 va estrenar el seu Rèquiem, que afegeix al seu catàleg amb obres com Te Deum, Missa Brevis o Gloria. Són conegudes les seves incursions en la televisió i el cinema. És professor a l’ESMUC, i acadèmic de la Reial Acadèmia de Belles Arts i de Sant Jordi.

Té tres Premis Butaca i dos Max, i el Premi Ciutat de Barcelona; és Steinway Artist. Té més de 30 enregistraments (per Harmonia Mundi, EMI, Decca). El seus discos per a SONY amb els dos primers Concerts de piano, gravat a Sant Petersburg, així com el darrer Nocturn d’obres del mateix Guinovart per a piano sol, han estat un èxit.

 

PROGRAMA

A. Guinovart, Quatre preludis de llum

I. Llum de matí

II. Llum de migdia

III. Llum de tarda

IV. Llum de capvespre

C. Chaminade, Sérénade aux étoiles

F. Poulenc, Sonata

I. Allegro malincolico

II. Cantilena

III. Presto giocoso

N. Rimsky-Korsakov, Chanson Arabe de Sheherazade

P.I. Tchaikovsky, Aria de Lenski de l’òpera Eugène Oneguin

C. Saint-Saëns, Introducció i Rondo Capriccioso

E. Grieg, Sonata n.2 en la Major

I. Lento doloroso- Allegro vivace

II. Allegretto Tranquilo

III. Allegro Animato