Pel·lícules Cineclub 2017

Pel·lícules Febrer 2017

 

Intolerancia

Projeccions: dimecres 22 a les 20:30; dijous 23 a les 20:30
CICLE: “HISTÒRIA DEL CINEMA”. Aquesta projecció es gratuïta en col·laboració de la Regidoria de Cultura del Ajuntament de Ciutadella.
 • País: Estats Units (1916)
 • Durada: 163 minuts
 • Direcció: D. W. Griffith
 • Guió: D. W. Griffith, Anita Loos
 • Fotografia: G. W. Bitzer
 • Música: Carl Davis
 • Intèrprets: Lillian Gish, Douglas Fairbanks, Mae Marsh, Robert Harron, Sam De Grasse,… VOSE (silent)

 

 • D.W. Griffith és considerat el pare del cinema modern (americà), sobretot per la seva aportació en el muntatge combinant diverses tècniques explorades per altres directors. “Intolerància” fou el film més ambiciós del seu temps, i també un dels més cars i influents de la història del cinema. Fins i tot, a dia d’avui, segueix sorprenent per la seva espectacularitat.

 

 

 • SINOPSI: Mostra a través de diversos episodis històrics les injustícies provocades per la intolerància religiosa i social. La idea inicial de Griffith era narrar les sagnants vagues de 1912 a EUA, però després va decidir rodar tres episodis més: “Caiguda de Babilònia”, “Passió de Crist” i “Nit de Sant Bartomeu”).

 

 

La Doncella

Projeccions: dimecres 15 a les 20:30; dijous 16 a les 20:30

 

 • País: Corea del sud (2016)
 • Durada: 144 minuts
 • Direcció: Chan-wook Park
 • Guió: Sarah Waters (novel·la), Seo-kyeong Jeong (guió), Chan-wook Park (guió)
 • Fotografia: Chung-hoon Chung
 • Música: Yeong-wook Jo
 • Intèrprets: Min-hee Kim, Tae-ri Kim, Jung-woo Ha, Jin-woong Jo, Hae-suk Kim, So-ri Moon… VOS (coreà, japonès)
 • Aquesta obra del reputat director sud-coreà esdevé una pel·lícula d’època en la qual els jocs de miralls, els enganys entre personatges i les diferents estratagemes acaben per esquitxar més d’una narració, estructurada en el format de Rashomon (Kurosawa).

 

 • SINOPSI: Corea, dècada de 1930, durant la colonització japonesa. Una jove, Sookee, és contractada com a criada d’una rica dona japonesa, Hideko, que viu reclosa en una gran mansió sota la influència d’un tirà. Sookee guarda un secret i, amb l’ajuda d’un estafador, té una idea per canviar el rumb de la vida de Hideko.

 

 

El sabor de las cerezas

En col·laboració amb el Cercle Artístic
Projeccions: dimecres 8 a les 20:30; dijous 9 a les 20:30

 • País: Iran, França (1997)
 • Durada: 95 minuts
 • Direcció i guió: Abbas Kiarostami
 • Fotografia: Homayun Payvar
 • So: Mohammad Reza Delpak, Jahangir Mirshekari
 • Intèrprets: Homayoun Ershadi, Abdolrahman Bagheri, Afshin Khorshid Bakhtiari, Safar Ali Moradi,… VOS (persa)

 

 • El cinema iraní va tenir en la dècada dels 70, 80 i 90 a Abbas Kiarostami com el seu màxim exponent. Amb aquesta cinta guanyava amb tot el mèrit la Palma d’Or a Cannes l’any 97. Antítesi del ritme frenètic de la majoria del cinema nord-americà, Kiarostami (mort el 2016), va deixar una empremta cinematogràfica molt personal i recomanable.

 

 • SINOPSI: Un home de mitjana edat decideix suïcidar-se. La seva única preocupació és trobar algú que l’ajudi i es comprometi a enterrar-lo. Aquesta situació li permet conèixer a una gran varietat de personatges.

 

 

Yo, Daniel Blake

Projeccions: dimecres 1 a les 20:30; dijous 2 a les 20:30

 

 • País: Anglaterra, França, Bèlgica (2016)
 • Durada: 100 minuts
 • Direcció: Ken Loach
 • Guió: Paul Laverty
 • Fotografia: Robbie Ryan
 • Música: George Fenton
 • Intèrprets: Dave Johns, Hayley Squires, Sharon Percy, Briana Shann, Dylan McKiernan,… VOS (anglès)

 

 • El veterà i multipremiat director anglès Ken Loach torna a la carrega fidel al seu estil de retrat social. Humana, emàtica i dramàtica, la cinta ens arrossegarà sens dubte al xoc emocional.

 

 • SINOPSI: Per primera vegada a la vida, víctima de problemes cardíacs, Daniel Blake, fuster anglès de 59 anys, es veu obligat a recórrer a les ajudes socials. No obstant això, tot i que el metge li ha prohibit treballar, l’administració l’obliga a buscar una feina si no desitja rebre una sanció.

 

 

Pel·lícules Gener de 2017

 

GEORGE MÉLIÈS: EL PRIMER MAGO DEL CINE

CICLE: “HISTÒRIA DEL CINEMA”

Projeccions: dimecres 25 a les 20:30; dijous 26 a les 20:30

 • País: França (1896-1913)
 • Durada: Aprox. 100 minuts
 • Direcció i guió: Georges Méliès (adaptacions dels relats de Jules Verne, H.G. Wells…)
 • Música: Jean-Benoît Dunckel, Nicolas Godin (2011 original score)
 • Intèrprets: Georges Méliès, i d’altres. Versió silent, amb intertítols en castellà.
 • Selecció de curtmetratges del recopilatori “George Méliès: el primer mago del cine” del prolífic mag i productor audiovisual George Méliès, que abandera els orígens del cinema de ficció allà al 1896. Podrem disfrutar d’algunes peces curtes, com ara “Viaje a la luna”, una adaptació audiovisual del relat de Jules Verne, “Le voyage à travers l’impossible”, “Les quatre cents farces du diable”, ó “El inquilino diabólico”.

 

 

DESPUÉS DE LA TORMENTA

Projeccions: dimecres 18 a les 20:30; dijous 19 a les 20:30

 • País: Japó (2016)
 • Durada: 117 minuts
 • Direcció i guió: Hirokazu Koreeda
 • Fotografia: Yutaka Yamazaki
 • Música: Hanaregumi
 • Intèrprets: Hiroshi Abe, Kirin Kiki, Yôko Maki, Lily Franky, Isao Hashizume,… VOS (japonès)
 • El japonès Kore-eda és un reincident del cineclub pel seu tractament cinematogràfic tan genial a l’hora de mostrar les relacions familiars, amb un to tranquil i emblemàtic. En aquest cas, ens endinsarem en un drama proper a la comèdia, amb tocs realistes.
 • SINOPSI: Tot i haver començat una prometedora carrera d’escriptor, Ryota va de desil·lusió en desil·lusió; s’ha divorciat, i malgasta els seus diners. Arriba un punt, però, que decideix refer la seva vida, i guanyar-se novament la confiança dels seus éssers estimats.

 

 

SING STREET

Projeccions: dimecres 11 a les 20:30; dijous 12 a les 20:30

 • País: Irlanda, Anglaterra, USA (2016)
 • Durada: 106 minuts
 • Direcció i guió: John Carney
 • Fotografia: Yaron Orbach
 • Música: Becky Bentham, Christine Bergren,…
 • Intèrprets: Ferdia Walsh-Peelo, Kelly Thornton, Maria Doyle Kennedy, Jack Reynor, Aidan Gillen,… VOS (anglès)

 

 

 • Cinta irlandesa nominada a la millor comèdia-musical als Globus d’Or. Sing Street promet espontaneïtat, bona música i autenticitat; però, sobretot, promet commoure a la gran majoria a través de la mirada esperançadora d’uns joves que tenen la vida per davant… i no la volen deixar perdre.
 • SINOPSI: Connor, un noi de 15 anys que viu al Dublín dels anys 80, escapa de la seva conflictiva vida familiar fundant una banda de música, amb l’objectiu d’impressionar a una jove misteriosa de la que està enamorat.