Clàssics tot l’any – Marta Cubas Hondal, acordió

When

24/04/2023    
20:00 - 22:00

Where

Sala d'Actes del Seminari
Carrer d'es Seminari, Ciutadella de Menorca

Event Type

Map Unavailable

MARTA CUBAS HONDAL, acordió

Dilluns 24 d’abril 2023 a les 20:00 hrs
Sala d’Actes del Seminari
CLÀSSICS TOT L’ANY
En col·laboració amb la Red de Músicas de JM Espanya
MARTA CUBAS HONDAL, acordió

Un viatge de Nàpols a Nova York

Aquest concert recull obres que mostren alguns dels diferents estils que ha travessat la música, embarcant-nos en un viatge en l’espai i el temps que comença a Nàpols al voltant del 1700 i finalitza a Nova York en el s. XXI, recorrent èpoques que van des del Barroc fins al Contemporani. En aquesta travessia es veuen reflectits els canvis en les tècniques compositives i com es va generant una necessitat d’innovació a través dels recursos sonors dels instruments.

Marta Cubas Hondal (2002) és una acordionista que destaca per la seva gran capacitat de comunicació, sensibilitat i virtuosisme, amb un ampli repertori que abasta des del barroc al contemporani. Compositors com Alejandro Vivas, Alexander Yasinski o Gorka Hermosa han escrit concerts expressament per a ella, estrenats amb orquestres com l’Orquestra Metropolitana de Madrid, Jove Orquestra Simfònica Ataülf Argenta o la Jove Orquestra Simfònica de Salamanca. Ha ofert recitals en el Palau de Festivals de Santander, en el Festival de Camargo, i ha estat convidada per l’Ambaixada d’Espanya a Turquia per a realitzar un recital a Istanbul.

Marta ha estat guardonada en més d’una vintena de certàmens, destacant el Certamen Nacional Intercentres Melòman, Concurs Joventuts Musicals d’Espanya, Concours Internacional Accordéons-nous (Mons), Trofeu Mundial d’Acordió (Portimão), Concurs Nacional de Joves Intèrprets Ciutat de Conca, Concurs Instrumental Sant Anastasi de Lleida o el Certamen Guipuscoà d’Acordió de Arrasate en la categoria major de 18 anys, convertint-se en la seva guanyadora més jove.

En la seva faceta camerística destaca el duo que manté juntament amb la seva germana Cristina Cubas, violinista, amb la qual, a més de guanyar el primer premi en el Concurs Sant Anastasi (Lleida), ha realitzat una gira de concerts acompanyant-la com a guanyadora del “XIII Certamen Nacional Intercentres Melòman” en Clàssics d’Estiu, Festival FIAPMSE (Granada), Fundació Botí o el Festival Internacional de Panticosa, entre altres, i amb la qual ha gravat el CD Vincles.

PROGRAMA:

  • DOMENICO SCARLATTI
    Sonata en fa menor k386
  • TOSHIO HOSOKAWA
    Melodia
  • ALFRED SCHNITTKE
    Suite Fairy Tali (selecció)
  • ANTONIO SOLER
    Sonata en re menor no. 117
  • MARTIN LOHSE
    Passing III
  • TOMÁS OCAÑA
    La pieza que compuse mientras no podia dormir porque mi madre no paraba de roncar*
  • ISAAC ALBÉNIZ:
    Aragon, de Suite Espanyola op.47
  • JOHN ZORN
    Roadrunner
    Obra encàrrec de JM Espanya a Tomás Ocaña, compositor resident de la Xarxa de Músiques 22-23