Soraya Méncid i Manuel Navarro – soprano i piano

SORAYA MÉNCID, soprano

Culmina els seus estudis superiors de cant en el Conservatori Manuel Castillo de la mà de Rosa de Alba, complementant-los amb una estada en el Luigi Cherubini de Florència, on perfecciona l’estil belcantista. Rep classes i masterclass dels professionals Cristina Bayón, Pierangelo Pelucchi, Carlos Aransay, Mónica Campaña, Francisco Soriano, Ricardo Estrada i Carlos Aragón, entre altres.

Soprano en el JCA entre 2014-22, pertany al Cor del Teatre de la Maestranza, on en 2022 debuta el paper de Pastorcillo en El Gato Montés(M. Penella), mateix any en què debuta a Itàlia el paper de Valencienne en La Vedova Allegra (Lehár). Participant en projectes musicals didàctics i espectacles flamencs, ha protagonitzat alguns títols amb la Companyia Sevillana de Sarsuela com La Revoltosa o El Año pasado por Agua, entre altres. Ha participat per Espanya en papers protagonistes en els musicals del Fantasma de l’Òpera i Germinal amb el Liceu de la Música de Moguer, sent també membre del El Médico. El musical, en la seva gira simfònica.

En el camp de la música antiga destaca la seva participació com a solista al costat de solistes de la OBS, així com en el cor de la AAOBS dins de la Tardor Barroca. Rellevant és la seva participació en el Festival de Música de Granada de 2021 com a solista en l’òpera de Purcell The Fairy Queen, treballant amb Aarón Zapico, Carlos Mena i Rita Cosentino. Finalista en diversos concursos internacionals com Riccardo Zandonai (Itàlia), aconsegueix l’any 2021 el segon premi de Joventuts Musicals com a solista.

 

MANUEL NAVARRO, piano

Va iniciar els seus estudis de música als sis anys i es va graduar com a Pianista Solista en el Conservatori Superior de Música “Manuel Castillo” de Sevilla. Allí va estudiar amb el Mestre Enrique López Herreros, obtenint la màxima qualificació i honors.

En 2016 va decidir traslladar-se a la ciutat de Florència per a completar la seva formació al costat de les professores Yang Su Cin i Daniela de Santis.

El seu interès en l’òpera lírica, el va fer especialitzar-se posteriorment com Repertorista i Maestro Correpetidor en el Conservatori Luigi Cherubini de Forencia al costat dels Mestres Andrea Severi i Marco Bargagna, graduant-se en 2019 amb la màxima qualificació possible.

En la seva variada formació ha realitzat nombrosos cursos de piano solista amb els Mestres Angel Sanzo, Rita Wagner o Alberto Calderón; Cursos de música de cambra al costat del mestre Michele Sampaolesi, pianista del Dmitrij Trio, i cursos de música de cambra vocal amb els mestres Pier Angelo Pelucchi, Leonardo de Lisi i Roland Schubert.

Ha realitzat també concerts a Espanya, França i Itàlia, en llocs com a Vila Bardini, Vila Martelli, Fondazione Teatre del Maggio Musicale Fiorentino, Museu Zeffirelli i Museu degl’Innocenti (Florència); Acadèmia Cabrini (Roma) o Sala Joaquín Turina, Sala Manuel García, Ateneu de Sevilla o Teatre de la Maestranza (Sevilla).

Ha treballat com a pianista al costat del cor titular i al cor V.B. del Maggio Musicale Fiorentino durant les temporades 2018/19 i 2019/20.

Actualment treballa com Maestro Correpetidor en produccions com Madama Butterfy, La Traviata, Roberto Devereux, Tosca o Tristán i Isolda (Teatre de la Maestranza, Sevilla), Gianni Schicchi i Il Barbiere di Siviglia (Teatre Modelhof, Zürich), Norma (Teatre de Atarfe, Granada), Carmen i Madama Butterfly (Compagnia d’Opera Italiana, Florència) entre molts altres.

Combina la seva activitat operística amb la docència i la direcció artística de la gira nacional 2023 del musical simfònic d’Iván Macías “Germinal” basat en la novel·la de Émile Zola.

 

TEMPS ROMÀNTICS

En aquest concert ens acostem a un dels gèneres que va cobrar més importància en el Romanticisme, la chanson francesa, un gènere íntim que, amb línies melòdiques senzilles i de gran bellesa, aconsegueix crear un ambient pròxim entre intèrpret i públic. A més, realitzarem un recorregut pel Romanticisme operístic a través d’obres d’alguns dels compositors més rellevants d’aquesta època, que van deixar gran petjada en la història de la composició vocal marcant un abans i un després.

PROGRAMA:

FRANCIS POULENC (1899-1963)

Les chemins de l’amour (1940)                                

GABRIEL FAURÉ (1845-1924)

Au bord de l’eau Op. 8, nº1 (1970-1977)                 

Après un rêve Op. 7, nº1 (1970-1977)                      

 

LILI BOULANGER  (1893-1918)                            

Parfois, je suis triste (1914)                                       

Au pied de mon lit (1914)                                          

 CECILE CHAMINADE (1857-1944)

Villanelle (1894)                                             

Sombrero (1894)                                           

 

Pausa

GIOACCHINO ROSSINI (1792-1868)

Il turco in Italia (1814)                                         Non si da follia maggiore

VINCENZO BELLINI (1801-1835)

I Capuleti e I Montecchi (1830)                              

Eccomi in lieta vesta… Ah! Quante volte

GAETANO DONIZETTI  (1797-1848)

Don Pasquale (1842)                                           

Quel guardo il cavaliere

GIUSEPPE VERDI (1813-1901)

Rigoletto (1851)                                           

Caro nome

GIACOMO MEYERBEER (1791-1864)

Robert le diable (1831)                                     

Robert, toi que j’aime