Alejandro Cantos & Enrique Escartín, trombó i piano

Alejandro Cantos Sánchez comença els estudis de trombó a l’escola de Caudete als 7 anys amb el professor Vicente Asensi. Més tard, es trasllada al Conservatori d’Almansa on cursà part del Grau Professional amb el professor Juan Carlos Igea, amb doble especialitat de trombó i bombardí, acabant amb matrícula d’honor. El 2011 es trasllada al Conservatori de València on acabà el Grau Professional amb Juan Jesús Ortiz de bombardí i Carlos Gil de trombó amb qui continua rebent classes. El 2013 començà el Grau Superior al Conservatorio Superior de Música de Aragón amb Daniel Perpiñán i Eusebio Sáez en l’especialitat de trombó, i el 2014 amb Pedro Castaño, en l’especialitat de bombardí/tuba. Ha participat amb les joves orquestres de València, Múrcia, Catalunya, Univertitat de València, Espanya i Holanda, i ha col·laborat amb orquestres com la Master Symphony Orchestra, l’Orquesta del Reino de Aragón, OBC, OSRTVE o l’Orquestra simfònica del Liceu. Ha estat valedor de nombrosos guardons com el de Joves Intèrprets de Villena, Xàtiva, Cuenca, Vila-joiosa, Ciutat de Llíria i finalista del Concurs permanent de
JME l’any 2013, a més del primer premi en el Concurs Nacional de Trombó (2016).

 

Enrique Escartín Ara neix a Osca. Comença els estudis de música a l’Escola de Música “Miguel Fleta” d’Osca amb el director Conrado Betrán. Acaba els estudis de piano amb Concepción Garralda en el Conservatori professional d’Osca. Posteriorment estudia en el Conservatori Superior de Música d’Aragó les especialitats de Piano amb Iván Cítera i Música de cambra amb el Quartet Casals. Durant aquest període assisteix a cursos de perfeccionament a Suïssa, Holana i Àustria. Més tard realitza un curs de postgrau amb el pianista Josep Colom Des de 2007 és professor de repertori amb piano en el CSMA en què ha participat a classes magistrals i recitals amb músics com: els trombonistes Gilles Milliere, Joe Alessi, Stefan Schulz, Jorgen van Rijen, Michel Becquet…, fagotistes Gustavo Núñez, Guillaume Santana, Sergio Azzolini, Stefano Canuti…, flautistes Janos Balint, Clara Andrada, Emily Beynon, Juliette Hurel, Davide Formisano… Durant 2014 va fer classes a la UdK de Berlín dins el programa Erasmus. Per altra banda, és llicenciat en Ciències de l’Activitat física i l’Esport per la Universidad de Zaragoza.

 

Programa:

Leopold MOZART (1719-1787)

Concert per a trombó contralt en re major

 • I. Allegro
 • II. Adagio
 • III. Menuet

Carl Maria VON WEBER (1786-1826)

 • Romança

Franz SCHUBERT (1797-1828)

 • “Impromptu” dels Quatre Impromptus op. 90*

Camille SAINT-SAËNS (1835-1921)

 • Cavatina op. 144

Zygmunt STOJOWSKI (1870-1946)

 • Fantasia op. 27

Aleksandr SKRIABIN (1872-1915)

 • “Estudi” dels 8 Estudis op. 42*

 

Henri DUTILLEUX (1916-2013)

 • Choral, Cadence et Fugato

 

 

*per a piano sol

 

Preus de les entrades:

 • Socis: gratuït
 • Menors de 25 anys: 2€
 • Entrada genera: 5€