51è Festival de Música d’Estiu – QUARTET GERHARD & JUDITH JÁUREGUI Quartet corda i piano

When

31/07/2023    
21:00 - 23:00

Where

Claustre del Seminari
Carrer d'es Seminari, Ciutadella de Menorca, Illes Balears, 07760

Event Type

Map Unavailable

QUARTET GERHARD & JUDITH JÁUREGUI

Quartet corda i piano

31 de juliol de 2023 a les 21:00 hrs
Claustre del Seminari de Ciutadella

 

QUARTET GERHARD & JUDITH JÁUREGUI

LlUIS CASTÁN COCHS, violí

JUDIT BARDOLET VILARÓ violí

MIQUEL JORDÀ SAÚN, viola

JESÚS MIRALLES ROGER, violoncel

JUDITH JÁUREGUI, piano

 

QUARTET GERHARD

Considerat un dels quartets amb més projecció a nivell europeu, el Quartet Gerhard es distingeix per la seva remarcable sensibilitat pel so i per un respecte profund per la música com un dels majors valors humans.

Com a quartet les seves principals influències han estat a Basilea (Rainer Schmidt), Berlín (Eberhard Feltz), Hannover (Oliver Wille) i actualment formen part del programa de l’Institut de Cambra a Madrid (Günter Pichler), becats per l’Escola Superior de Música Reina Sofia

Guanyadors de diversos premis nacionals i internacionals, el Quartet Gerhard ha participat en importants escenaris internacionals com en Muziekgebouw Amsterdam (String Quartet biennale), temporada de música de cambra Stadt-Casino de Basilea (Suïssa), el festival de quartets de corda de Bordeus i el Festival Ràdio France Montpeller (França) , Elbphilharmonie Hamburg, Mozartfest de Würzburg i Heidelberger Frühling (Alemanya), temporada Musikamera en La Fenice de Venècia (Itàlia) i al cicle Muzenforum a Bloemendaal (Holanda), entre altres. També han estat convidats a Festivals d’estiu de prestigi com la Schubertiada de Vilabertran, Festival Pau Casals del Vendrell, Porta Ferrada, Aix-enProvence i Verbier.

A partir de la Temporada 18/19 són artistes residents en el Palau de la Música de Barcelona i de l’Auditori Josep Carreras de Vilaseca i actualment estan realitzant dues residències, en la Quinzena Musical de Sant Sebastià i en el Festival de Torroella de Montgrí, amb la integral dels quartets de Shostakovich.

És destacable el seu compromís amb la música de nova creació, actuant en esdeveniments rellevants com el cicle del CNDM de Madrid (Espanya), Nuit de la Création en Aix-enProvence (França) i a l’Arnold Schoenberg Center de Viena (Àustria).

Les seves interpretacions han estat retransmeses per Catalunya Música, RNE (Ràdio Nacional d’Espanya), NDR i SWR (Alemanya), i BBC (UK) i France Musiqui (França). A nivell discogràfic cal destacar el seu àlbum Portrait (Seed Music 2016) – premi de la crítica al millor CD 2016 i un llançament amb obres de Kurtag, Berg i Schumann sota la prestigiosa discogràfica Harmonia Mundi International.

JUDITH JÁUREGUI, piano

Personalitat, refinament i llum defineixen a la pianista Judith Jáuregui. La revista anglesa International Piano l’ha descrit recentment com la ´intuïció creativa’, ‘una artista imaginativa, una intèrpret sorprenentment individual, que impressiona per la maduresa de la seva expressió’. I en paraules del mitjà alemany Piano News, ‘no és només la impecabilitat de la seva interpretació la que compte, sinó la impressió d’escoltar una pianista que veritablement té alguna cosa a dir’.

Nascuda a Sant Sebastià, ha estat unida a diverses cultures des de la seva infància: de mare basca i pare mexicà de naixement i francès d’adopció, Judith es va iniciar en la música a la seva ciutat natal per a després finalitzar els seus estudis a Munic, Alemanya, sota la tutela del mestre rus Vadim Suchanov.

En les últimes temporades ha estat rebuda amb entusiasme en sales de referència internacional com l’Auditori Nacional de Madrid, el Palau de la Música de Barcelona, l’Auditori Louvre de París, el Konzerthaus de Berlín, Suntory Hall de Tòquio, NCPA de Pequín i el Teatre Major de Bogotà, entre altres.

Ha col·laborat amb formacions com la Britten Sinfonia, Orchestre National de Lille, PFK Prague Philharmonia, Sinfonie Orchester Biel Solothurn, Neubrandenburger Philharmonie, Das Neue Orchester Köln, Aarhus Symphony Orchestra, Slovak Sinfonietta o l’Orquestra Simón Bolívar de Veneçuela, a més de les principals orquestres espanyoles com l’Orquestra Nacional d’Espanya, la Simfònica de Radiotelevisió Espanyola, la Simfònica d’Euskadi, la Simfònica de Balears, la Simfònica de Bilbao o la Simfònica de Castella i Lleó.

Artista involucrada en la música de cambra, les seves aliances més recents són al costat del Signum Quartett, el Quartet Gerhard, el quintet de vents Flor del taronger Ensemble, la violinista Soyoung Yoon i la violoncelista Nadège Rochat.

La seva discografia reflecteix el seu ampli repertori: des de l’últim àlbum dedicat a Robert i Clara Schumann, que li va valer la nominació als prestigiosos premis alemanys Opus Klassik en la categoria Interpretació Solista de l’Any, als cinc anteriors amb els quals es va endinsar en autors com Liszt, Chopin, Debussy, Falla, Mompou, Szymanowski o Scriabin.

PROGRAMA

Judith, piano

ROBERT SCHUMANN (1810-1856)- CLARA SCHUMANN (1819-1896)

Widmung (Liebeslied)

FRANZ SCHUBERT (1797-1828) – FRANZ LISZT (1811-1886)

Ständchen (de Schwanengesang, D.957)

FRANZ LISZT (1811-1886)

Liebestraum, S.541 nº 3

Judith Jáuregui & Cuarteto Gerhard

ENRIC GRANADOS (1867-1916)

Quintet per a piano i cordes en Sol menor op. 49

I. Allegro

II. Allegretto quasi Andantino

III. Largo – Molto Presto

Quartet Gerhard

ANTONIN DVORAK (1841-1904)

selecció de Cypresses

1. Never Will Love Lead Us to That Glad Goal

2. Thou Only Dear One, but for Thee

3. There Stands an Ancient Crag

4. Nature Lies Peaceful in Slumber and Dreaming

Judith Jáuregui & Cuarteto Gerhard

ANTONIN DVORAK (1841-1904)

Quintet per a piano i cordes en La mayor op. 81

I. Allegro, ma non tanto

II. Dumka: Andante con moto

III. Scherzo (Furiant): Molto vivace

IV. Finale: Allegro.